Νέα συνάντηση μεταξύ μελών της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και στελεχών του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/1, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο εισαγωγής μαθημάτων φιλοζωικής και περιβαλλοντικής συνείδησης στην εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στρατηγικός και πάγιος στόχος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ειναι η θεσμική καθιέρωση και η εισαγωγή από το κράτος μόνιμων μαθημάτων Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής συνείδησης και ενσυναίσθησης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού θεωρεί την παιδεία ακρογωνιαίο λίθο για κάθε είδους αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς.

Έτσι χθες είχαμε την τρίτη μας επί νέας κυβέρνησης συνάντηση με παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα με τον Γ. Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή με τον οποίο συζητήσαμε συγκεκριμένες πλέον προτάσεις μας για τις δυο αυτές βαθμίδες τονίζοντας ότι δεν πρέπει η αναγκαιότητα καλλιέργειας Φιλοζωικής κουλτούρας να επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια των δασκάλων και καθηγητών αλλά να είναι υποχρεωτική.

Ο κ. Γενικός βρήκε θετικές και ρεαλιστικές τις προτάσεις μας και θα εισηγηθεί πλεον συνάντησή μας με την Υπουργό κα Ν. Κεραμεως. Παράλληλα και προς την ίδια κατεύθυνση έχουμε την ερχόμενη Τετάρτη συνάντηση με στελέχη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ομοσπονδία θα σταματήσει να προσπαθεί όταν ο στόχος της γίνει πραγματικότητα.

Την εισήγηση εκ μέρους της ΠΦΠΟ έκανε η συνεργάτης μας εκπαιδευτικός και Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Χριστίνα Νομικού ενώ στην ομάδα συνάντησης συμμετείχε επίσης η Αντεισαγγελέας Εφετων Αθήνας Εύη Κορμικιάρη, η Τάνια Τρύπη επίτιμο μέλος της ΠΦΠΟ και η πρόεδρος της ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και την Έφη Μητσοπούλου, διοικητικό στέλεχος του Υπουργείου για τη στήριξη των προσπαθειών μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης