Με γνώμονα στη ζωή της το δόγμα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» , υποστήριξε στην απολογία της ότι έφτασε στη Χρυσή Αυγή, η Θέμις Σκορδέλη γνωστή από την παρουσία της στον Αγ. Παντελεήμονα ως «αγανακτισμένη κάτοικος» , πρωταγωνιστώντας σε επεισόδια κατά των προσφύγων και των μεταναστών.

Απολογούμενη η Θέμις Σκορέλη ζήτησε συγνώμη για την ατυχή, όπως τη χαρακτήρισε, φράση της στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, όταν είχε χαρακτηρίσει τους αλλοδαπούς ως «κατσαρίδες». «Εκείνη τη μέρα στη συνεδρίαση ήταν μέσα όλα τα Εξάρχεια. Υπήρχε η πρόταση να αυξηθεί η αστυνόμευση και ήθελα να εξηγήσω ότι δεν είναι λογικό.Ήταν ατυχές παράδειγμα. Έχω ζητήσει συγγνώμη. Δεν τους θεωρώ κατσαρίδες, τους λυπάμαι για αυτά που περνάνε» είπε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορουμένη δήλωσε οπαδός και ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής, αρνήθηκε όμως ότι προπηλάκισε κάποιον, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει το θαυμασμό της στο Ν. Μιχαλολιάκο ο οποίος της έκανε την …τιμή, όπως είπε χαρακτηριστικά, να την κατεβάσει ως υποψήφια με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε, όπως τόνισε η ίδια, προέρχεται από τη ΝΔ πριν καταλήξει στη Χρυσή Αυγή.  «Ζητούσα ποσόστωση, νομιμότητα και επιστροφή των παρανόμων αλλοδαπών, γιατί δεν γινόταν να αφομοιωθούν …:Το πιστεύω μου ήταν ‘Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια’ και ανήκα στη ΝΔ. Προσέφυγα στους βουλευτές και δεν με βοήθησαν, αλλά στράφηκα προς τη Χρυσή Αυγή γιατί είδα ανθρώπους, που τιμούν τον εθνικό ύμνο και τη σημαία. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μου έκανε την τιμή. Είδα ένα μορφωμένο άνθρωπο, μειλίχιο και μου το πρότεινε».

Νωρίτερα, απολογήθηκε η σύζυγος του Γ. Πατέλη, Νίτσα Σκαρπέλη η οποία κινήθηκε με σκοπό την απεμπλοκή του συζύγου της από κάθε αξιόποινη ενέργεια της Χρυσής Αυγής και δη τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

«Το ότι έκανε ένας άνθρωπος κάτι, δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι όλοι. Οι υπόλοιποι που φέρονται να ήταν εκεί, δεν μπορώ να ξέρω αν φταίνε όλοι, ούτε έχω επαφές με αυτούς», υποστήριξε η Νίτσα Σκαρπέλη η οποία δήλωσε μεν   στέλεχος του Πενταμελούς της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, αλλά  όχι μέλος της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύζυγος του Γ. Πατέλη ισχυρίστηκε πως για τη δολοφονία Φύσσα, έμαθε την επομένη ημέρα, αλλά και πάλι δεν θέλησε να πληροφορηθεί λεπτομέρειες, αν και κατηγορήθηκε ο σύζυγός της, «για να μην τα σκαλίζει».  Επίσης, αρνήθηκε ότι ζήτησε από τη σύζυγο του Γ. Ρουπακιά να μη μιλήσει για τη Χρυσή Αυγή, αφήνοντας έξω την οργάνωση από όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης