Τον Γολγοθά που ανεβαίνουν χιλιάδες οικογένειες με παιδιά ΑμεΑ, τα οποία δεν μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού για λόγους υγείας, περιγράφει στη «Ζούγκλα» μια μητέρα από την Έδεσσα, ο γιος της οποίας δεν μπορεί να πάει στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.

Η περιπέτεια που διηγείται η κυρία Χαρά Λαζαρίδου δείχνει ξεκάθαρα ότι τα παιδιά ΑμεΑ που δεν έχουν εμβολιαστεί παρεμποδίζονται συστηματικά από την ενσωμάτωσή τους σε κρατικές δομές, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για την υγεία τους και την καλύτερη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως λέει η κυρία Λαζαρίδου, το 12χρονο παιδί της, το οποίο είναι στο φάσμα του αυτισμού και έχει κρίσεις επιληψίας, δεν γίνεται δεκτό στο ΚΔΑΠ της Βέροιας, επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Η ίδια επισημαίνει ότι -ακόμα κι αν ήθελε να γίνει το εμβόλιο στον 12χρονο- τα προβλήματα υγείας του δεν το επιτρέπουν.

Η διεύθυνση του ΚΔΑΠ τής έστειλε την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η οποία φέρει την υπογραφή της Δόμνας Μιχαηλίδου, σύμφωνα με την οποία κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος, εκτός «από όσους έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια» του εμβολιασμού. Στους «αποδεδειγμένους λόγους υγείας» εμπίπτουν «οι βαριές περιπτώσεις αυτισμού και επιληψίας», όπως αυτή του 12χρονου, όπως προκύπτει από το Τεύχος Α’ 181 2/10/2021 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και το παιδί πληροί τις προϋποθέσεις για να μην εμβολιαστεί και να γίνει δεκτό στο ΚΔΑΠ, η οικογένεια πρέπει να περάσει από τις Συμπληγάδες της έγκρισης από αρμόδια επιτροπή, αφού προηγουμένως πάρει νέα αιτιολογημένη εισήγηση του θεράποντος ιατρού. Πρόκειται, όπως λέει η κυρία Λαζαρίδου, για μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία θα στερήσει από τον γιο της πολύτιμους μήνες απασχόλησης στο ΚΔΑΠ και θα επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του.

Ακούστε το ηχητικό με όσα είπε η κ. Λαζαρίδου στη «Ζούγκλα» 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης