Αυτήν την ώρα καθηγητές, γονείς και μαθητές πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Με πανό διαμαρτύρονται εντόνως γονείς, καθηγητές και μαθητές για την υποστελέχωση των ΕΠΑΛ Κουφαλίων. «Ελλείψεις υπάρχουν σε καθηγητές που κάνουν γενικά αλλά και ειδικά μαθήματα. Τα παιδιά μας είναι έτοιμα να προχωρήσουν και πάλι σε κατάληψη», τονίζουν οι γονείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 528 ώρες διδασκαλίας που πρέπει να καλύπτονται, όπως λένε οι γονείς, αυτήν τη στιγμή το ποσοστό στο οποίο πραγματοποιούνται μαθήματα είναι μικρότερο του 30%.Στο πλευρό τους και οι καθηγητές οι οποίοι έχουν προβεί επανειλημμένα σε καταλήψεις  με στόχο να καλυφθούν τα κενά των καθηγητών.

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει ότι δεν είναι λίγοι οι καθηγητές που λείπουν, λόγω αναρρωτικών αδειών ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά «υπάρχουν πάρα πολλά διοικητικά κενά και είναι δύσκολο να ικανοποιήσεις τα πάντα. Αυτή τη στιγμή γίνονται πάρα πολλές προσλήψεις, έχουμε ξεπεράσει το όριο προσλήψεων από κάθε άλλη χρονιά στην ιστορία της εκπαίδευσης κι όμως δημιουργούνται κενά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κόπτσης μίλησε για αναπληρωτές καθηγητές που ανακαλούν κι έτσι πρέπει να έρθει η επόμενη «φουρνιά» αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν αυτά τα κενά.

«Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, μέσα στον Νοέμβριο περιμένουμε έναν σημαντικό αριθμό καθηγητών, εμείς έχουμε ενημερώσει για τις ανάγκες που υπάρχουν, παράλληλα κάνουμε όμως μία ορθολογική ανακατανομή εντός της Περιφερειακής Διεύθυνσης για να καλυφθούν όλα τα κενά. Καλούμαστε να διαχειριστούμε μία κατάσταση που ήδη βρήκαμε. Με μία αναδιαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, του χρόνου δε θα δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα, τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό», καταλήγει ο κ. Κόπτσης. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης