Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07.44 στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ρόδου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 37 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Ρόδου και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 14 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. 

Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε σεισμός 2,8R, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στα 43 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρόδου, ενώ ακολούθησαν και άλλες σεισμικές δονήσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ρόδο αλλά και στην Τουρκία. 

Απολύτως καθησυχαστικός o Ευθύμιος Λέκκας

«Η δόνηση σημειώθηκε στο βόρειο άκρο της τεκτονικής πλάκας του Στράβωνα. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός, γιατί ήταν επιφανειακός, και οι πληροφορίες του ΟΑΣΠ υποδεικνύουν ότι δεν έχουμε κάποια επίπτωση στον χώρο του νησιού» ανέφερε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας. Παράλληλα, είπε πως δεν έχει προκληθεί πανικός στο νησί της Ρόδου, καθώς «το φαινόμενο δεν εμπνέει κάποια ανησυχία», ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μετασεισμών εκτίμησε πως «θα υπάρξουν κάποιοι μικρότερης έντασης».

«Το φαινόμενο δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τον πολύ ισχυρό σεισμό που είχε σημειωθεί στην Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη Παρασκευή» επεσήμανε.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρόδου και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

 

Η αρχική ενημέρωση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου έκανε λόγο για σεισμό 5,4R, αλλά στη συνέχεια το μέγεθός του αναθεωρήθηκε προς τα κάτω. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης