«Μια από τις σημαντικότερες συναντήσεις», χαρακτήρισε αυτή που είχε σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης με τον καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, ειδικό επιστήμονα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παναγιώτη Καρκατσούλη, εν όψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για το επιτελικό κράτος.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε ο κ. Χαλκιώτης, αναφέρθηκε στο ρόλο που θα παίξει η Γενική Γραμματεία στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους, καθώς στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται την Πέμπτη στο υπουργικό Συμβούλιο υπάρχει διάταξη, βάσει της οποίας προβλέπεται η ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, που θα είναι αρμόδιο για τη χάραξη και άσκηση πολιτικών για τις νησιωτικές περιοχές, ενώ η έδρα του, καθώς και η υποστηρικτική του λειτουργία θα είναι στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του κ. Χαλκιώτη στη Μυτιλήνη, παραβρέθηκαν και οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων της Γενικής Γραμματείας, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους για τη συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου που μελετά και σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία, η οποία θα προτείνει την ανάληψη εκ μέρους ολόκληρου του ελληνικού δημοσίου της ευθύνης υλοποίησης νησιωτικών πολιτικών για όλη την επικράτεια.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης