Ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες του στρατού εξουδετέρωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας ένα βλήμα «καπνογόνου λευκού φωσφόρου» που βρέθηκε πριν από ημέρες στην περιοχή του Πάγου, στη Σύρο.

Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί από την Αθήνα για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση εξουδετέρωσης, συνοδεία ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Αστυνομικού Τμήματος Κυκλάδων και ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού συλλέχθηκε το «Καπνογόνο λευκού φωσφόρου», δυτικής προέλευσης, 81 χιλιοστών, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ακολουθήθηκε η διαδικασία για την εξουδετέρωσή του, με τις αρχές να μεταφέρουν το επικίνδυνο βλήμα από τον Πάγο στην περιοχή Μαντρόνια.

Αρχικά, οι πληροφορίες έλεγαν ότι επρόκειτο για βλήμα όλμου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο οι έμπειροι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν μετά την έκρηξη ότι ήταν καπνογόνο λευκού φωσφόρου.

Το Καπνογόνο Λευκού φωσφόρου είχε βρεθεί από κυνηγό, ο οποίος ενημέρωσε την ομοσπονδιακό θηροφύλακα και στην συνέχεια ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων και ο στρατός έτσι ώστε να προβούν σε δικές τους περαιτέρω ενέργειες, περισυλλογής και εξουδετέρωσης του βλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιοχή αποκλείστηκε σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου και οι πυροτεχνουργοί προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για εξουδετέρωσή του, με την έκρηξη να ολοκληρώνεται με ασφάλεια και επιτυχία.

Με πληροφορίες από το cyclades24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης