Σε επιφυλακή για δύο ακόμα εβδομάδες εκτιμά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας ότι πρέπει να βρισκόμαστε μετά την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε στις παραλίες και τα πάρκα το Σαββατοκύριακο.

Όπως ο ίδιος δήλωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, «η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα. Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως. Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη δηλαδή να έχουμε έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα γι αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες ανέφερε ο κύριος Σύψας. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν υπάρξει επιδημιολογική έκρηξη να κλείσουν ξανά τα σχολεία.

Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σημείωσε ο καθηγητής υπογραμμίζοντας ότι μετά το Πάσχα που θα ανοίγει ο καιρός και θα έχει εμβολιαστεί ένα μέρος του πληθυσμού θα πάρουμε ανάσα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης