Mπορεί το Ηράκλειο να έχει την τύχη να διαθέτει το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της ανατολικής Μεσογείου, έχει όμως την ατυχία τα τείχη να έχουν αφεθεί… έρμαια στον αμείλικτο χρόνο αλλά και στους βανδαλισμούς ασυνείδητων.

Τα Τείχη σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να τα απολαμβάνουν τόσο οι Ηρακλειώτες όσο και οι επισκέπτες, καθώς η εικόνα της εγκατάλειψης… προσεχώς θα αποτελεί… παρελθόν! Κι αυτό θα ξεκινήσει να γίνεται πράξη σε περίπου ενάμιση μήνα, οπότε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων υπολογίζει ότι θα βγει στον αέρα ο σχετικός διαγωνισμός για τη συντήρηση των Ενετικών Τειχών αλλά και φυτεύσεις, από το ύψος της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στο ύψος ιδιωτικού μαιευτηρίου έως την Πύλη Βηθλεέμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δεύτερη μελέτη θα παραδοθεί στην Αρχαιολογία εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων, ενώ μιλάμε για ένα έργο προϋπολογισμού 3-4 εκατ. ευρώ» αναφέρει ο κ. Αναστασάκης, εξηγώντας ότι προβλέπονται σημαντικές παρεμβάσεις στο υπερυψωμένο τμήμα των Τειχών, με φυτεύσεις πρασίνου, διαμορφώσεις, τη λειτουργία δύο αναψυκτηρίων και καθιστικών για τον κόσμο που θα επιλέγει τα Τείχη για έναν περίπατο.

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης