Συνωστισμός σημειώθηκε εχθές σε δρομολόγιο από τη Γαύδο προς τη Χώρα Σφακίων. Το Δασκαλογιάννης έφυγε τόσο γεμάτο από τη Γαύδο που όχι μόνο δεν χωρούσαν να επιβιβαστούν αμάξια και μηχανάκια, αλλά και σε σημείο που το καραβάκι έφυγε απευθείας για Χώρα Σφακίων χωρίς να πραγματοποιήσει τις ενδιάμεσες στάσεις σε Αγία Ρουμέλη και Λουτρό.

Στη συνέχεια το καραβάκι επέστρεψε και πραγματοποίησε το δρομολόγιο από Αγία Ρουμέλη και Λουτρό προς Χώρα Σφακίων, ενώ και πάλι ήταν φορτωμένο με τουλάχιστον 700 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, μόνο από το Λουτρό μπήκαν 200 άτομα, ενώ το καραβάκι ήταν τόσο γεμάτο που πολλοί επέλεξαν να κάτσουν κάτω στο χώρο των αυτοκινήτων.

Επίσης κατά την επιβίβαση δεν ζητήθηκε καν η υποχρεωτική βεβαίωση για τον κορωνοϊό, δηλαδή μια υπεύθυνη δήλωση του καθενός ότι δεν είναι θετικός στον ιό ή δεν ήρθε συνειδητά σε επαφή με κόσμο που είναι θετικός, η οποία παράλληλα περιλαμβάνει και τα προσωπικά στοιχεία. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βρεθεί κάποιο θετικό άτομο στο επιβατικό κοινό εκ των υστέρων, καθώς η ιχνηλάτηση από τη στιγμή που δεν παραδόθηκαν οι βεβαιώσεις θα είναι σχεδόν αδύνατη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Διευκρινίζεται ότι τα (θεωρητικά τουλάχιστον) 700 άτομα έχουν δηλωθεί κατά προσέγγιση και το συγκεκριμένο πλοίο έχει χωρητικότητα 1.200 άτομα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, επομένως δεν πρόκειται για κάποια παράβαση από τη στιγμή που η επιτρεπτή πληρότητα των πλοίων είναι το 80%.

 

Παρόλο που γενικά είναι συχνό φαινόμενο για τα καραβάκια να είναι γεμάτα ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση δεδομένου ότι ο Νομός Χανίων βρίσκεται και θα βρίσκεται κάτω από τη δέσμη των έκτακτων περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν επιβληθεί μια σειρά μέτρων στα Χανιά για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, ωστόσο στα καραβάκια δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός έλεγχος πέρα από την ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, που, όπως είναι αναμενόμενο, δεν τηρείται πάντα, και την παράδοση της βεβαίωσης.

Πηγή: zarpanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης