Αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που έρχονται στη χώρα μας, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, μέσα σε μία εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας (18 Νοεμβρίου) μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής ( 24 Νοεμβρίου) έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου 2.793 πρόσφυγες και μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πλαστικές βάρκες αποβιβάστηκαν σε ακτές και καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης 1.615 άτομα στη Λέσβο, 548 στη Χίο και 630 στη Σάμο. Από το πρωί της Δευτέρας σήμερα και μέχρι τις 14.00 δεν ήρθαν μετανάστες, λόγω της κακοκαιρίας.

Στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, όπου οι βροχοπτώσεις δεν έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, αφού σύμφωνα με τη διοίκησή του υπήρξε έγκαιρη διανομή των απαραίτητων προστατευτικών υλικών, σήμερα διαβιούν 16.459 αιτούντες άσυλο. Στον χώρο προσωρινής διαμονής στη Σκάλα Συκαμνιάς ζουν μέχρι να μεταφερθούν για καταγραφή στη Μόρια 220 άτομα. Στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ σήμερα διαβιούν σε πολύ καλές συνθήκες 1.326 πρόσφυγες και μετανάστες, στη συντριπτική τους πλειονότητα οικογένειες.

Συνολικά στη Λέσβο και σε δομές της ευρύτερης περιοχής Μυτιλήνης, όπου και η Μόρια, σήμερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ζουν 18.853 πρόσφυγες και μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας σημειωθεί ότι για αύριο, 26 Νοεμβρίου, έχει προγραμματισθεί η μεταφορά 133 αιτούντων άσυλο με κατεύθυνση δομές στην Καβάλα και στην Κοζάνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης