Συνεχίζουν οι δάσκαλοι την απεργία - αποχή για την αξιολόγηση

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021, 10:46
Συνεχίζουν οι δάσκαλοι την απεργία - αποχή για την αξιολόγηση

Τη συνέχιση της απεργίας - αποχής από «την αντιπαιδαγωγική και καταστροφική για το δημόσιο σχολείο εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), τουλάχιστον μέχρι την απόφαση του Εφετείου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Μετά την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στο Πρωτοδικείο, το οποίο κήρυξε «παράνομη» την απεργία, το Δ.Σ. της ΔΟΕ προσφεύγει στο Εφετείο για την ακύρωσή της δικαστικής απόφασης, ενώ παράλληλα ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει την απεργία - αποχή.

Η ΔΟΕ «χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι, αψηφώντας την εκστρατεία τρομοκράτησης εναντίον τους από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία - αποχή», προσθέτει στην ανακοίνωση.

Ενδεικτικά, παραθέτει στην ανακοίνωση κάποια από τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, τα οποία ανακοινώνονται στην Ομοσπονδία από τους συλλόγους: Σύλλογοι Νάουσας, Ηλιούπολης, Κερατσινίου - Περάματος και Χαϊδαρίου 100%, Σύλλογος Χαλκιδικής 97%, Σύλλογος Φθιώτιδας 96%, Ζ' Θεσσαλονίκης 95%, Σύλλογος Α' Αθήνας 94,4%, Σύλλογος «Δημ. Γληνός» 94,23%.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021, 11:22