Συνεχίζονται οι μειώσεις προσωπικού, μισθών και παροχών, αλλά αυξάνεται η δαπάνη για εκπαίδευση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργεί η ICAP People Solutions με τα τελευταία στοιχεία της αγοράς. Πρόκειται για μια τριμηνιαία Ηλεκτρονική Έρευνα που καταγράφει άμεσα τον παλμό και τις εξελίξεις σε έναν ζωτικό χώρο, αυτόν της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού που αλλάζει ραγδαία.

Τα έως τώρα αποτελέσματα περιλαμβάνουν απαντήσεις που καταχωρήθηκαν μέχρι το τέλος Μαρτίου 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάσει αυτών, συνεχίζονται οι μειώσεις του προσωπικού, αυξάνονται οι επιχειρήσεις που μειώνουν μισθούς με πρόθεση περαιτέρω κινητικότητας στον τομέα αυτόν μετά τα μέσα Μαΐου, ενώ κινείται αυξητικά η πρόθεση μείωσης των παροχών. Επίσης έχει αυξηθεί το ποσοστό των επιχειρήσεων που δίνει κατώτατο μικτό μισθό μικρότερο των 1000 ευρώ σε νεοπροσληφθέντες με πτυχίο ή μεταπτυχιακό, σε σύγκριση με το τελευταίο 3μηνο του 2011.

Ωστόσο, η πλειονότητα των επιχειρήσεων διατηρεί ή και αυξάνει τη δαπάνη για την εκπαίδευση, ιδίως αυτήν που σχετίζεται άμεσα με την εργασία.

Επίσης αυξάνεται η επένδυση των τμημάτων ανθρωπίνου δυναμικού στην τεχνολογία και πολλαπλασιάζονται οι εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης των εργαζομένων. Από τις επιχειρήσεις που απάντησαν στην έρευνα 57% είναι Ελληνικές, 43% είναι διεθνείς, 50% έχουν τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ, 53% έχουν περισσότερους από 250 εργαζομένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης