Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς το Σαββατοκύριακο οι εργασίες επεκτάθηκαν στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, με πεζοδρομήσεις και χώρους για τους πεζούς και στρογγυλά παγκάκια, ενώ οι εργαζόμενοι του δήμου μετακίνησαν τις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ελεύθερος χώρος για τους πεζούς έχει σηματοδοτηθεί με μια φαρδιά κόκκινη λωρίδα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται η Δημοτική Αστυνομία και η Τροχαία για τους παραβάτες οδηγούς.

Οι αλλαγές αφορούν και την πιάτσα ταξί, καθώς σε λίγες ημέρες ο Μεγάλος Περίπατος φτάνει προς την  ολοκλήρωσή του με τις παρεμβάσεις εντός του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, όπου θα δημιουργηθεί πιάτσα ταξί στην Καρ. Σερβίας. Η στάθμευση των ταξί θα επιτρέπεται από τη Βουλής έως το Σύνταγμα και θα παρατάσσονται σε διάταξη «Γ».

Στην Πλατεία Συντάγματος οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως), όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης