Στην προσπάθειά της να ανακόψει το ζωντανό και ηχηρό κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην καταστροφή του αρχαίου δάσους των Σκουριών από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός, η Αστυνομία συνεχίζει τις ποινικές διώξεις ενάντια σε όσους αντιδρούν.

Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε ενάντια σε οκτώ κατοίκους τους στέλνει κατηγορούμενους για παρακώλυση συγκοινωνιών στην Ασφάλεια Πολυγύρου, επειδή στις 10-4-2013 είχαν κλείσει τις εισόδους στην Ιερισσό, για να προστατευτούν από την επίθεση των σωμάτων ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κλίμα εκείνων των ημερών λίγο έως πολύ γνωστό σε όλους. Στις 4:00 το πρωί, οι αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες σπιτιών στην Ιερισσό, απήγαγαν δύο ανθρώπους κι εξαφανίστηκαν, ενώ ταυτόχρονα κλούβες των ΜΑΤ με πλήρη στρατιωτικό εξοπλισμό είχαν στηθεί στην είσοδο της Ιερισσού.

Τις μέρες εκείνες, όλα τα τηλεοπτικά κανάλια είχαν ζωντανές ανταποκρίσεις, δυο και τρεις φορές τη μέρα, από τα μπλόκα της Ιερισσού. Οι κάτοικοι που βρίσκονταν στα μπλόκα μιλούσαν ελεύθερα στους δημοσιογράφους, με το κεφάλι ψηλά και χωρίς κανείς να κρύβει το πρόσωπό του, με πλήρη συνείδηση ότι υπερασπίζονται την αλήθεια και το δίκαιο. Από όλο αυτό το όχι ανώνυμο πλήθος, η Ασφάλεια επέλεξε να στοχοποιήσει πέντε άτομα, γνωστούς αγωνιστές, ενώ θα μπορούσαν να «αναγνωρίσουν» όσα ήθελαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από το antigoldgr.org

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης