Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έφτασαν οι διαμαρτυρίες του Δήμου Αχαρνών, για το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Αλλοδαπών, με το Δήμαρχο Αχαρνών Σ. Ντούρο, να χαρακτηρίζει τη δημιουργία του κέντρου, ως «ταφόπλακα για την ευρύτερη περιοχή της Αμυγδαλέζας».

Στην ομιλία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο κ. Ντούρος σημείωσε ότι «οποιαδήποτε λύση σε ένα πρόβλημα που δεν έχει αντιμετωπισθεί από την Πολιτεία για πολλά χρόνια δεν μπορεί να δοθεί βεβιασμένα και με δόλιο τρόπο, υπό την πίεση της προεκλογικής περιόδου. Κατανοούμε την ανάγκη για την προσωρινή ύπαρξη τέτοιων εγκαταστάσεων, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι αποτέλεσμα μελέτης και διαβουλεύσεων με τον εκάστοτε δήμο και τους τοπικούς φορείς. Είναι άδικο να καλείται ο δήμος Αχαρνών να λύσει το πρόβλημα των μεταναστών της Αθήνας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, επισήμανε ότι θα πρέπει να συνεχισθεί ο διάλογος που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δήμου Αχαρνών για τη δημιουργία Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών με την προϋπόθεση ότι θα ικανοποιούνται οι ανάγκες ασφάλειας και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των κρατουμένων, λέγοντας ότι: «Σήμερα έπρεπε να είναι εδώ μέσα 65 δήμαρχοι, αλλά ο καθένας θέλει να μη γίνει στον τόπο του. Ξαναλέω ότι ο διάλογος που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αχαρνών πρέπει να συνεχιστεί με όλους τους δημάρχους και πρώτον από όλους το δήμαρχο Αθηναίων».

Αρνητική θέση στις επιλογές της κυβέρνησης, είχαν και οι εκπρόσωποι των προσκείμενων στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, συνδυασμών.

Πηγή:ΑΜΕ-ΜΠΕ
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης