Πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της Σάμου λόγω της μεγάλης πυργκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική περιοχή στην Κοινότητα Βουρλιωτών Σάμου. 

«Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Μιλάμε για ένα καταπράσινο μέρος με μορφολογία που κρύβει εκπλήξεις» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ας ελπίσουμε να είναι μια καλύτερη ημέρα. Η μάχη δίνεται συνεχώς, έφτασαν ενισχύσεις το βράδυ. Το μέτωπο το βράδυ ήταν χιλιόμετρα. Ελπίζουμε να πάει καλύτερα χωρίς μεγαλύτερες συνέπειες, γιατί ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί» είπε στο ΟΡΕΝ.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν έχουν σταματήσει να δίνουν μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς, η οποία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο σε δύσβατο σημείο με έντονο ανάγλυφο και πολλές χαράδρες, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε τρεις εστίες στην περιοχή Τρίστρατο, όπου δίνεται η μάχη των πυροσβεστών. Όπως μεταδίδει το samosvoice.gr, με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν τέσσερα αεροσκάφη (3 CL 415 και το ρωσικό Beriev-200) και έξι ελικόπτερα.

Τη νύχτα, 85 πυροσβέστες με 17 οχήματα, προσπαθούσαν να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ σε λίγες ώρες αναμένονται από την Αθήνα 22 οχήματα και 52 πυροσβέστες.

Χθες βράδυ, εστάλη προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία -μέσω του 112- στους κατοίκους στις περιοχές Μυτιληνιών, Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων να είναι σε επαγρύπνηση εξαιτίας της φωτιάς.

Παράλληλα, αργά χθες το βράδυ έφτασαν με Super Puma στη Σάμο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες: Samosvoice.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης