Κακοκαιρία με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια αρχικά στα ορεινά και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από 4 μποφόρ, ενώ τοπικά στα νησιά του Ιονίου θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 15 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, ενώ στη Θεσσαλονίκη δεν θα ξεπεράσει τους 6.

Αττική:Θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις και το απόγευμα τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Τη νύχτα θα χιονίσει στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλονίκη:Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Θα χιονίσει αρχικά στα γύρω ορεινά, βαθμιαία όμως και μέχρι το βράδυ θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές.Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Αρχικά στα ορεινά και μέχρι το βράδυ, θα χιονίσει σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά, στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 ως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Στερεάς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, ενώ αναμένεται βελτίωση τη νύχτα στα βορειοδυτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 με 8 πιθανώς τοπικά και 9 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:Θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στη δυτική Κρήτη θα είναι πιθανώς πρόσκαιρα έντονα.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ,.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Από το βράδυ αναμένεται χιονόνερο στα βόρεια και χιόνι στα ορεινά, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία και 6 μποφόρ που θα στραφούν τη νύχτα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης