Συγκλονιστικές εξακολουθούν να είναι οι καταθέσεις συγγενών των θυμάτων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου συνεχίζεται η δίκη του 48χρονου «ψευτογιατρού», ο οποίος δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας, δικηγόρος στο επάγγελμα, η οποία έχασε τον πατέρα της, ανέφερε πως στις αρχές του 2016 η ίδια ενημερώθηκε για την περίπτωση του κατηγορουμένου από το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου στο Πήλιο. «Έμαθα ότι μια μοναχή που έπασχε από καρκίνο παρουσίασε βελτίωση και ότι ο κατηγορούμενος  ήταν γιατρός από το εξωτερικό και είχε πρωτοποριακές ιατρικές μεθόδους», είπε η μάρτυρας και συνέχισε την κατάθεσή της αναφέροντας τα εξής: «Ενημερώθηκα ότι ήταν ένας γιατρός εγνωσμένου κύρους και γι’ αυτό ήταν πεπεισμένες και οι αδελφές. Μου τα έλεγε όλα αυτά σταδιακά και με κάθε αφορμή μού έλεγε πόσο καλός γιατρός ήταν. Ήταν κατά των χημειοθεραπειών. Σταματήσαμε τις ιατρικές θεραπείες στον πατέρα μου και αρχίσαμε τις θεραπείες του κατηγορουμένου. Εκεί υπήρξε μια βελτίωση, κι αυτό λειτούργησε παραπλανητικά. Μας είπε ότι αυτά τα σκευάσματα που μας έδινε, μόνο λίγοι τα έπαιρναν στον κόσμο. Μας τα έδινε ο ίδιος σε μπουκάλια. Έλεγε ότι ήταν αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες που μπορούσαν να απολαμβάνουν λίγοι. Μας έλεγε ότι τα έφερνε από την Ελβετία. Μας έδινε οδηγίες και ήταν αυστηρός. Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω, θα είχαμε πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος: Είστε μορφωμένη γυναίκα, δικηγόρος. Δεν σας προβλημάτισε ότι σας έλεγε «ξεκινάμε τα βότανα για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο»;

Μάρτυρας: Πάρα πολύ, αλλά ήταν τόσο έντονη η πειθώ του. Μου έλεγε πως «αν ακολουθήσεις ό,τι σου πω, όπως σώθηκε η μοναχή, έτσι θα σωθεί και ο πατέρας σου». Μας μίλαγε για πλήρη ίαση…

Η μάρτυρας ανέφερε ότι έδωσε στον κατηγορούμενο μετρητά και επιταγές όχι μόνο για τα βότανα, αλλά και για τις ενέσεις αρτεμισινίνης, για τις οποίες «μας έλεγε ότι διαλύει τους όγκους και αποτρέπει τις μεταστάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης