Bίντεο – φωτό: Χάρης Γκίκας

Λίγα λεπτά πριν από τις 10.00 μετήχθη στο Εφετείο Αθηνών ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 11 Μαΐου είχε καταθέσει ο Αντώνης Αραβαντινός, αρχιφύλακας και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο ίδιος κατέθεσε πως «ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μου είχε πει πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Αριστείδη Φλώρο δεν προέρχεται μέσα από τις φυλακές αλλά δυστυχώς από συναδέλφους του δικηγόρους…».

Στην κατάθεσή του ο κ. Αραβαντινός μετέφερε, όπως είπε, όσα του είχε πει ο αδικοχαμένος ποινικολόγος, τρεις με τέσσερις ώρες πριν από τη δολοφονία του, όταν είχε συναντηθεί μαζί του στις φυλακές όπου είχε μεταβεί για να επισκεφθεί τον εντολέα του Αριστείδη Φλώρο.

Όπως κατέθεσε ο κ. Αραβαντινός, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε αναφέρει πως στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου «γινόταν παζάρι» και ότι ζητούσαν από τον εντολέα του Αρ. Φλώρο 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποσυρθούν καταθέσεις Αλβανών κρατουμένων που ενοχοποιούσαν τον έγκλειστο επιχειρηματία ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ο Αντώνης Αραβαντινός επεσήμανε πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε πει και συγκεκριμένα ονόματα δικηγόρων που ζητούσαν τα χρήματα, ωστόσο ο ίδιος δεν θέλησε να τους κατονομάσει. .. «Ο αείμνηστος Ζαφειρόπουλος θεωρούσε πιο βασική απειλή την κατηγορία σε βάρος του πελάτη του, του Φλώρου. Πίστευε ότι αν δεν επέμεναν οι δικηγόροι, δεν θα επέμεναν και οι Αλβανοί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αραβαντινός, προσθέτοντας πως ο κρατούμενος για την υπόθεση της Energa επιχειρηματίας τού είχε αναφέρει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου.

Διαβάστε εδώ όλο το ρεπορτάζ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης