Βίντεο – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Εν μέσω αντιδράσεων από την υπεράσπιση διεκόπη τελικά για την ερχόμενη Τρίτη η δίκη του 58χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών τον Οκτώβριο του 2017.
Εν μέσω αντιδράσεων από την υπεράσπιση διεκόπη τελικά για την ερχόμενη Τρίτη η δίκη του 58χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη Αιτία η μη εμφάνιση στο δικαστήριο του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου λόγω ασθένειας, όπως ανέφερε η ιατρική βεβαίωση που εστάλη λίγο αργότερα στην έδρα.
«Δικάστε με ακόμα και χωρίς συνήγορο, αν η οικογένεια του θύματος είναι πεπεισμένη ότι το έκανα εγώ» είπε ο κατηγορούμενος στους δικαστές με την έναρξη της διαδικασίας.
Λίγο νωρίτερα οι συγγενείς της 32χρονης εφοριακού ξέσπασαν εναντίον του, προσπαθώντας να τον προπηλακίσουν. Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να κάνουν κλοιό γύρω του για να αποφευχθούν επεισόδια. Συγγενείς, μάλιστα, τα έβαλαν ακόμα και με τους αστυνομικούς, κατηγορώντας τους ότι προστατεύουν τον κατηγορούμενο.
Κλοιό είχαν δημιουργήσει και μπροστά από το εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώ σε αυστηρότατους σωματικούς ελέγχους υπέβαλαν όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Ο πατέρας της 32χρονης Δώρας σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ανέφερε ότι δεν θα γλυτώσει ποτέ από τα χέρια του ο κατηγορούμενος και είπε ότι είναι αποφασισμένος να τον σκοτώσει.

«Να πεθάνεις. Φέρε πίσω το παιδί μου» φώναζε η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη. Χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. «Θα βάλω να σε σκοτώσουν μέσα στη φύλαξη. Δεν θα ζήσεις, θα έχεις φρικτό θάνατο» φώναζε ο πατέρας της εφοριακού.

Συνέχεια της δίκης
Από νωρίς προσήλθε η μητέρα της δολοφονηθείσας, ενώ στο δικαστήριο μετήχθη και ο βασικός κατηγορούμενος Εμμανουήλ Εσσατζανιάν Σοροπίδης.

Η δίκη ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου με ένταση, απόγνωση και κατάρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η διαδικασία διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων ανάλογων με εκείνα που «στιγμάτισαν» την προσαγωγή του 58χρονου κατηγορουμένου για το άγριο έγκλημα στον ανακριτή, όταν συγγενείς του θύματος του επιτέθηκαν για να τον λιντσάρουν.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης