Συνέχεια της δίκης για τον φόνο Φύσσα: «Τους προδότες τους σκοτώνουμε»

Συνέχεια της δίκης για τον φόνο Φύσσα: «Τους προδότες τους σκοτώνουμε»

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υπόθεση για την οποία κάθονται στο εδώλιο συνολικά 18 άτομα, πρώην και νυν μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Τους προδότες τους σκοτώνουμε».

Την ανωτέρω φράση αποδίδει 58χρονος κατηγορούμενος σε συγκατηγορούμενός του, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δέχτηκε απειλές για να μην πει την αλήθεια για όσα εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ. 

Κατά την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το βράδυ της δολοφονίας μίλησε δυο φορές στο τηλέφωνο με τον Γιώργο Ρουπακιά.

Αρνήθηκε πάντως οποιαδήποτε εμπλοκή του στο έγκλημα και ισχυρίστηκε πως δέχτηκε απειλές από συγκατηγορούμενο του ο οποίος κατά τα λεγόμενά του, του ζήτησε να πει πως ήταν εκείνος που προέτρεψε τον Ρουπακιά «να σκοτώσει το παλικάρι».

Ο 58χρονος μίλησε με ονοματεπώνυμα προκαλώντας την αντίδραση συγκατηγορουμένων του οι οποίοι αντέδρασαν, κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα. 

Ο ίδιος, είπε πως ήταν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής στην οποία είχε πάει για να παίρνει τρόφιμα.

Μιλώντας για το βράδυ της δολοφονίας αναφέρθηκε στο μήνυμα - κάλεσμα που έλαβε από την Τοπική της Νίκαιας το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 

Όπως είπε, πήγε στην Τοπική θεωρώντας ότι ήθελαν βοήθεια για τη διανομή τροφίμων αλλά τα γραφεία ήταν κλειστά και έξω ήταν «έξι- επτά μηχανάκια». Εκεί, κατά τους ισχυρισμούς του, αναγνώρισε έναν από τους συγκατηγορουμένους του ο οποίος, όπως ισχυρίστηκε, του είπε : «Πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε». 

«Ψέματα λέει κυρία πρόεδρε» διαμαρτυρήθηκε ο συγκατηγορούμενος του ο οποίος σηκώθηκε από το εδώλιο. 

Ο 58χρονος υποστήριξε πως όταν αντιλήφθηκε ότι θα πήγαιναν για φασαρία, ζήτησε από τον φίλο και συγκατηγορούμενό του να φύγουν, με το μηχανάκι του οποίου είχαν πάει στην Τοπική της Νίκαιας .

«Είπα ότι είναι αλήτες και συμμορία και φύγαμε» ανέφερε κατά την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως είχε ήδη τηλεφωνήσει στον Ρουπακιά, στον οποίο πάντα απευθυνόταν και τον αποκαλούσε «κύριο Ρουπακιά» καθώς ήταν στέλεχος της Τοπικής, για να τον ρωτήσει τι τους ήθελαν ενώ η ώρα ήταν τόσο προχωρημένη.

«Ο κ. Ρουπακιάς μου είπε "δεν ξέρω, θα σε πάρω ..."» ενώ στη συνέχεια απευθύνθηκε στον αποκαλούμενο πυρηνάρχη της Νίκαιας χωρίς αποτέλεσμα. 

Λίγο αργότερα, και ενώ είχε ήδη γίνει η δολοφονία Φύσσα τηλεφώνησε και πάλι στον Ρουπακιά ο οποίος, πάντα κατά τους ισχυρισμούς του, του απάντησε πως τον είχαν συλλάβει και του ζήτησε να τηλεφωνήσει στον επικεφαλής της τοπικής της Νίκαιας. 

«Τηλεφώνησα και μίλησα με τη σύζυγο του η οποία μου είπε "ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιας... Μην λες πολλά από το τηλέφωνο» είπε, συμπληρώνοντας πως την επομένη το πρωί έμαθε πως «έπιασαν τον Ρουπακιά γιατί είχε σκοτώσει άνθρωπο». 

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα ήταν καθοριστικά  καθώς σύμφωνα με τον κατηγορούμενο δέχτηκε απειλές από συγκατηγορούμενο του,τον οποίο κατονόμασε, για να μην πει την αλήθεια. 

Αν και είπε πως ο συγκατηγορούμενος του επικαλέστηκε τον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, θεωρεί πως εκείνος δεν είχε σχέση και αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχαν κοντά στο σπίτι του λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία . 

«"Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι, ότι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους" μου είπε στη συνάντηση που είχαμε επικαλούμενος το γεγονός ότι  ήμουν ο μοναδικός που πήρα τηλέφωνο τον

Ρουπακιά εκείνο το βράδυ».

Όπως περιέγραψε ο 58χρονος  του ζήτησε να μην τον ανακατεύει.

«Του είπα:"Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία;"».

Πρόεδρος: Τι καταλάβατε όταν σας έλεγε ότι θα ανοίξουν τα τηλέφωνα ...

Κατηγορούμενος : Ότι  με προέτρεπε να πω ότι εγώ προέτρεψα το Ρουπακιά να πάει να σκοτώσει το παλικάρι. 

Στη συνέχεια έκανε λόγο για απειλές που δέχτηκε ακόμη και από το τηλέφωνο . 

"Μου  είπε ότι θα μου κάνουν το βίο, αβίωτο και ότι καλύτερα να μην είχε γεννηθεί. Μου είπε να καταθέσω  στις αρχές ό,τι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν. Εγώ ήμουν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και γράφτηκα στην Τοπική της Νίκαιας για να παίρνω τρόφιμα..».  

Ο κατηγορούμενος, όπως είπε, κατάλαβε πως με αυτό τον τρόπο ήθελε να απεμπλακεί ο πυρήνας της Νίκαιας από την υπόθεση. 

Ο 58χρονος αναφερόμενος στη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή υποστήριξε  πως στα γραφεία δεν υπήρχαν ναζιστικά σύμβολα ούτε και τους παρότρυναν βουλευτές ή άλλοι σε έκνομες πράξεις . Ωστόσο , ανέφερε  πως η ομάδα ασφαλείας , μέλη της οποίας  ήταν, όπως είπε,  οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους ,

ήταν ξεχωριστή καθώς φορούσαν ρούχα παραλλαγής και φύλαγαν την είσοδο των γραφείων. 

Πρόεδρος: Ποια ήταν η διαφορά σας; 

Κατηγορούμενος: Εγώ ήμουν απλό μέλος, εγώ όποτε ήθελα έφευγα. 

Πρόεδρος: Εκείνοι δεν μπορούσαν να φύγουν; 

Κατηγορούμενος : Προφανώς . Όποτε έρχονταν φορούσαν ρούχα παραλλαγής , εγώ φορούσα τα ρούχα μου. 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 13:18