Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους ένταξης σε ανώτατες και ανώτερες σχολές.
Συγκεκριμένα, σήμερα οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής).
Το zougla.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων και σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς» καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, άμεσα και έγκυρα, δημοσιεύει σχολιασμούς και απαντήσεις των θεμάτων στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Tην Πέμπτη άρχισαν οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και την Παρασκευή στη «μάχη» των εξετάσεων ρίχθηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ με το ίδιο μάθημα.
Οι υποψήφιοι της Γ’ τάξης των ημερησίων ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο κείμενο «Το ζώο που έγινε Θεός», του Γιουβάλ Νόα Χαράρι (Yuval Noah Harari), ιστορικού, και κλήθηκαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους σχετικά με την ανθρώπινη δραστηριότητα σε σχέση με το οικοσύστημα.
Την Παρασκευή οι υποψήφιοι των ΓΕΛ  κλήθηκαν να διαβάσουν αποσπάσματα από δύο κείμενα του καθηγητή Δ. Ν. Μαρωνίτη με θέμα την Παιδεία και την Εκπαίδευση και να απαντήσουν σε ερωτήσεις.
Kαι στις δύο περιπτώσεις τα θέματα χαρακτηρίστηκαν βατά, ιδιαίτερα για τους καλά διαβασμένους.
Συνολικά 104.040 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα ανώτατα και τεχνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) όλης της χώρας, κατά τις εφετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ανά κατηγορία και είδος σχολείου κατατέθηκε ο εξής αριθμός αιτήσεων:

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών:


To zougla.gr εύχεται σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία και καλή δύναμη!
Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης