Ο ευρωπαϊκός σχεδιασμός και το στρατηγικό πλαίσιο στις μεταφορές, για την περίοδο 2014-2025, αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα συνάντησης, μεταξύ το προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, έδρα της περιφέρειας Θεσσαλίας, εξελίχτηκε σε καλό κλίμα και επιβεβαίωσε την συναντίληψη που υπάρχει εκατέρωθεν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάστηκε και η προοπτική υλοποίησης του οδικού άξονα, από το τελωνείο της Νίκης στα σύνορα με την ΠΓΔΜ μέχρι και την Λάρισα και συμφωνήθηκαν, μεταξύ των δυο περιφερειαρχών, τα τμήματα στα οποία πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, προκειμένου να δρομολογηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη 11 μελέτες από το αρμόδιο υπουργείο, την «Εγνατία ΑΕ» και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι ενταγμένο στα διευρωπαϊκά δίκτυα.

Η επιθυμία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, να συνδέεται ταχύτερα με την κεντρική Ελλάδα, συνάντησε τη βούληση της περιφέρειας Θεσσαλίας να ενισχύσει την εξωστρέφεια της παραγωγής της προς την Ευρώπη, ενισχύοντας τις προοπτικές υλοποίησης του έργου.

Συμφωνήθηκε, επίσης, ο προγραμματισμός άμεσης συνάντησης στο υπουργείο Οικονομίας, Μεταφορών και Δικτύων, για να ενημερωθεί ο υπουργός και να ληφθούν οι αποφάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην εξέλιξη του έργου και στη σταδιακή υλοποίησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορά έγινε και στον Ε-65, για τον οποίο τονίστηκε η αναγκαιότητα να συνεχιστούν τα έργα Ξυνιάδας – Λαμίας και να προγραμματιστεί η υλοποίηση του τμήματος Τρικάλων – Καλαμπάκας – Εγνατίας, ώστε «να μην γίνει ένας τυφλός δρόμος», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

«Η συναντίληψη μας, ως βασική προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα, έθεσε τις βάσεις για παραγωγική συνεργασία στο μέλλον», επεσήμαναν σε δηλώσεις τους, οι δύο περιφερειάρχες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης