Συνάντηση συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Λιμένων Κύπρου και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π. Α.Ε.) θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, στον Πειραιά.

Η διμερής αυτή συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου, το οποίο υπεγράφη το 2010 στην Κύπρο και αφορά στη συνεργασία των δύο οργανισμών σε θέματα λιμενικής βιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H παρούσα Σύνοδος έχει ως κεντρικό θέμα «την από κοινού προώθηση και ανάπτυξη της κρουαζιέρας» με ιδιαίτερη έμφαση στη διοργάνωση σχεδιασμού και υποδομών για χειμερινές κρουαζιέρες, δεδομένου ότι οι κλιματολογικές συνθήκες στα νότια λιμάνια των δύο χωρών προσφέρονται για πλόες κρουαζιέρας κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Ήδη η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) καταρτίζει ειδική μελέτη για το θέμα αυτό.

Όπως τόνισαν ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε., και ο κ. Χρύσης Πρέντζας, πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου, οι δύο χώρες, μέλη της Ε.Ε., σήμερα μπορούν να οργανώσουν τις λιμενικές υποδομές τους, έτσι ώστε σε συνεργασία με τις εταιρείες κρουαζιέρας να μπορούν να στηρίξουν προγράμματα χειμερινής κρουαζιέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης