Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019, 15:34
Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης

Συνελήφθησαν μετά από έρευνες, στη Νέα Μάκρη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Παπάγου-Χολαργού, τρία άτομα για κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Ειδικότερα, από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι οι δράστες, από τον περασμένο Απρίλιο, είχαν συστήσει συμμορία και κινούμενοι με αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους είτε εντός καταστημάτων, είτε εκτός αυτών και τα ανέμεναν όταν προσέγγιζαν τα σταθμευμένα οχήματά τους.

Ακολούθως, στις περιπτώσεις όπου τα θύματα βρίσκονταν εντός των οχημάτων τους και επιχειρούσαν να αναχωρήσουν, ένας από τους δράστες, τους ενημέρωνε για την ύπαρξη εμποδίου στο εμπρόσθιο λάστιχο (το οποίο λίγο νωρίτερα είχαν οι ίδιοι τοποθετήσει) ή υποτιθέμενου αδέσποτου ζώου κάτω από το όχημα με αποτέλεσμα να εξέρχονται αυτού και να του αποσπούν την προσοχή. Παράλληλα, οι συνεργοί του αφαιρούσαν από το εσωτερικό του αυτοκινήτου ή του πορτπαγκάζ τσάντες, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Επίσης, στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν εργαζόμενοι σε κατάστημα, οι δράστες τους απασχολούσαν ενώ οι συνεργοί τους αφαιρούσαν χρήματα και κινητά.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς.

Ο συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019, 15:48