Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού από τη Νιγηρία προχώρησαν στις 28 Φεβρουαρίου άνδρες της αστυνομίας στην περιοχή της Κυψέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς παρακολουθούσε ηλικιωμένους που έκαναν αναλήψεις από Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ). Τα υποψήφια θύματα «σήκωναν» χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και επέστρεφαν σπίτι τους χωρίς να γνωρίζουν ότι ο 32χρονος τούς ακολουθούσε από κοντινή απόσταση. Μόλις έφθαναν στην κατοικία τους, δέχονταν την επίθεση του ληστή. Σε αρκετές περιπτώσεις ο δράστης ήταν ιδιαίτερα βίαιος, με αποτέλεσμα ορισμένοι από τους ηλικιωμένους να νοσηλεύονται για αρκετές ημέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της Αττικής. Στο στόχαστρο του δράστη είχαν μπει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες αλλά και ένας 95χρονος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 32χρονος ήταν γνωστός των αρχών καθώς είχε συλληφθεί στο παρελθόν και μάλιστα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 ετών. Η αποφυλάκισή του είχε γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης