Ήταν αναμενόμενο πως θα συμβούν τέτοια θλιβερά περιστατικά κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μετά από μήνες αντιπαράθεσης μεταξύ πολιτών, ειδικών, επιστημόνων και μη, αλλά και ανθρώπων της πολιτικής ή και της εκκλησίας, όσον αφορά τη χρήση μάσκας κατά του κορωνοϊού.

Η αντιπαράθεση επεκτάθηκε. Πραγματοποιήθηκαν ακόμη και διαδηλώσεις. Υπήρξαν δημοσιεύσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις κυρίως μέσω των social media. Φθάσαμε λοιπόν στο συμβάν των Χανίων και στο αδικαιολόγητο περιστατικό βίας, όπου γονέας χτύπησε εκπαιδευτικό μπροστά στα μάτια γονέων και μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ο πατέρας που επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό, το πρωί της Δευτέρας στα Χανιά και ανακρίνεται. Πρόκειται για γονέα «αρνητή μάσκας» ο οποίος επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό, όταν ο τελευταίος ζήτησε από τον γιο του, μαθητή γυμνασίου, να φορέσει μάσκα για να εισέλθει στο σχολείο.

Είχε προηγηθεί, λίγη ώρα πριν, η κατάθεση μήνυσης από πλευράς του εκπαιδευτικού στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, μετά το πρωτοφανές περιστατικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, το περιστατικό έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου, όταν ο μαθητής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, εισήλθε στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπαιδευτικός, που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, αυτός αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος των Χανίων στήριξε τον καθηγητή, κοινοποιώντας ανακοίνωση μετά το περιστατικό, την οποία υπογράφουν οι διευθυντές όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων, ζητώντας προστασία από τέτοιου είδους περιστατικά.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό με τον ξυλοδαρμό καθηγητή καταδίκασε η Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι ζήτησε να κατατεθεί «σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες». «Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας, η οποία επικοινώνησε τόσο με τον εκπαιδευτικό όσο και με τον διευθυντή του Γυμνασίου.

Tι δήλωσε ο καθηγητής που δέχτηκε την επίθεση 

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο εκπαιδευτικός φέρει πλέον δύο αυτοκόλλητα ράμματα στο πρόσωπο από την επίθεση του 39χρονου πατέρα.

Μιλώντας στο τοπικό Μέσο, ο εκπαιδευτικός δήλωσε: «Στην πόρτα της αυλής του σχολείου στέκονταν δύο υποδιευθυντές και ένας ακόμα καθηγητής που μοίραζε τις μάσκες. Εγώ ήμουν πιο μέσα με άλλους δύο και επιτηρούσαμε».

Όπως είπε, δεν είχε προηγούμενα με τον γονέα, καθώς έλειπε από το σχολείο τα τελευταία 5 χρόνια. «Να σημειώσω ότι έλειπα από το σχολείο 5 χρόνια και φέτος γύρισα, δεν γνωρίζω δηλαδή τα παιδιά», είπε ο καθηγητής του γυμνασίου στα Χανιά.

«Ξαφνικά βλέπω έναν μαθητή που μπήκε στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα. Του φώναξα και του είπα να βάλει μάσκα. Αυτός είπε ότι “μάσκα δεν βάζει”. Απάντησα ότι σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να περάσει έξω από την αυλή», ανέφερε ο καθηγητής.

Αυτό που ακολούθησε ήταν η επίθεση του γονέα που συνόδευε το παιδί, χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο. 

Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής κατέθεσε μήνυση εναντίον του 39χρονου πατέρα. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στα Χανιά

«Συνελήφθη σήμερα (14.09.2020) το απόγευμα ημεδαπός, για πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβριση και απειλή σε βάρος καθηγητή Γυμνασίου, στα Χανιά.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, σύμφωνα με καταγγελία του καθηγητή, σήμερα (14.09.2020) το πρωί, του προκάλεσε σωματική βλάβη και επιπλέον τον εξύβρισε και τον απείλησε, διότι κατά το χρόνο προσέλευσης των μαθητών σε Γυμνάσιο της περιοχής, δεν επέτρεψε στο ανήλικο τέκνο του να εισέλθει εντός του χώρου του σχολείου, χωρίς τη μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό. Ο συλληφθείς οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων».

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως

«Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα. Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Ήδη ζήτησα από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες. Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας, η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο».

«Του έπαιξα μία κουτουλιά»

Ο 39χρονος πατέρας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό παραδέχτηκε λίγο νωρίτερα ότι χτύπησε τον καθηγητή, επειδή προσπάθησε να δώσει μία μάσκα στο παιδί του, για να μπορέσει να μπει στο σχολείο.

«Πάει να μπει ο γιος μου μέσα εκεί που ήταν τα άλλα παιδάκια με τις μάσκες και τον αρπάζει ο καθηγητής και του λέει πάρε μάσκα. Και του λέει το παιδί μου εγώ δεν θέλω μάσκα, δεν φοράω μάσκα. Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει μάσκα, τρόμαξε το παιδί μου και φοβήθηκε. Μου λέει δεν θέλω να ξαναπάω σχολείο. Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμένο και του έπαιξα μια κουτουλιά» είπε μεταξύ άλλων, ο πατέρας του παιδιού.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης