Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Μια 25χρονη Ιρακινή μετανάστρια, που διαμένει  στο χοτσποτ της Μόριας στη Μυτιλήνη, φαίνεται ότι είναι μέλος μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, που εμπορεύεται κάνναβη από το κέντρο κράτησης ή άλλα σημεία του νησιού και πέραν των συνόρων, προς την ελληνική ενδοχώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 25χρονη συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης στο πλοίο «Διαγόρας», ερχόμενη από Μυτιλήνη και λίγο πριν αποβιβαστεί στο λιμάνι του Πειραιά. Σε τυχαίο έλεγχο των λιμενικών μέσα στο πλοίο, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος μύρισε τα ναρκωτικά που ήταν επιμελώς κρυμμένα στον πάτο της χειραποσκευής της και ανάμεσα στα καλλυντικά της.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 50 πλαστικές συσκευασίες (φιξάκια) που περιείχαν κάνναβη, έτοιμες προς πώληση, συνολικού βάρους 100 γραμμαρίων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιρακινή θα λάμβανε από 1.000 έως 2.000 ευρώ από την πώληση της συγκεκριμένης ποσότητας.

Οι έρευνες του λιμενικού είναι σε πλήρη εξέλιξη και θεωρείται ότι η Ιρακινή μετανάστρια εκτελούσε τον ρόλο της στο κύκλωμα ως «βαποράκι». Μέλος του πληρώματος του «Διαγοράς» ανέφερε στους λιμενικούς ότι έβλεπε τη συγκεκριμένη κοπέλα σε τακτά χρονικά διαστήματα να βρίσκεται στο πλοίο και να ακολουθεί το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Πειραιάς και αντίστροφα.

Η κοπέλα δεν απολογήθηκε ακόμα καθώς δεν γνωρίζει άλλες γλώσσες και υπήρχε διαθέσιμος διερμηνέας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης