Συνελήφθη 38χρονος ειδικός στο ριφιφί - Είχε ανοίξει 10 καταστήματα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, 11:32
Συνελήφθη 38χρονος ειδικός στο ριφιφί - Είχε ανοίξει 10 καταστήματα

Ένας 38χρονος συνελήφθη στο Περιστέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, κατηγορούμενος για κλοπές σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητών τηλεφώνων, κυρίως με τη μέθοδο του ριφιφί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς κινούμενος με πολυτελές αυτοκίνητο εντόπιζε αρχικά τα καταστήματα και στη συνέχεια, νυχτερινές ώρες, εισέβαλλε σε αυτά με τρόπο ώστε να μην ενεργοποιείται ο συναγερμός.

Ειδικότερα, ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, με τη μέθοδο του ριφιφί έμπαινε σε καταστήματα και αφαιρούσε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στη συνέχεια, διοχέτευε τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά οφέλη.

Στην κατοχή του, καθώς και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- πιστόλι, 83 φυσίγγια και 49,5 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη. Παράλληλα, κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 38χρονος έχει διαπράξει, από τον περασμένο Φεβρουάριο, εννέα κλοπές στην Αθήνα και μία στη Λάρισα, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι η αξία των αφαιρεθέντων υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Ο 38χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, 11:56