Ένας 17χρονος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, με ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του, για ληστείες σε βάρος ανηλίκων στην πλατεία Συντάγματος. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος.

Ειδικότερα ο δράστης, το τελευταίο δεκαπενθήμερο, είτε μόνος του, είτε με την βοήθεια συνεργών του, προσέγγιζε ανήλικους και με ψυχολογική βία, με την απειλή μαχαιριού ή σπασμένου γυαλιού, τους αποσπούσε χρήματα και κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους. Επιπλέον, στις περιπτώσεις που τα θύματα αντιστέκονταν, αποσπούσε τα τιμαλφή τους με σωματική βία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις ληστειών στην πλατεία Συντάγματος και στον λόφο του Φιλοπάππου, ενώ αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από το σύνολο των παθόντων.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 17χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν για ληστείες και κλοπές και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του και την ταυτοποίηση παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης