Τα πιο γνωστά καφέ της Ευρώπης, από τα οποία έχουν περάσει κατά καιρούς σημαντικοί άνθρωποι των  γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, δημιούργησαν τον «Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης».
 
Πρόκειται για μια ιδέα του Βασίλη Σταθάκη, ιδιοκτήτη του ιστορικού Καφέ «Κήπος» που βρίσκεται στο Δημοτικό Κήπο Χανιών, που πήρε «σάρκα και οστά».

Ο «Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης», θα συμμετάσχει στην Παγκόσμια Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, «SIAL PARIS», που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου και συμμετέχουν μεταξύ άλλων το Cafe De Flore και το Les Deux Magots που βρίσκονται στο Παρίσι, το Cafe Greco της Ρώμης, το Cafe New York της Βουδαπέστης, το Cafe Florian της Βενετίας και το Cafe de l’ Opera της Βαρκελώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε στα Χανιά στις 8 Απριλίου 2014 και ενώνει τα διασημότερα ιστορικά καφέ της Ευρώπης σε μια συγκεκριμένη πολιτιστική διαδρομή.

Έχοντας ως κύριο άξονα δράσης και στόχο την επικοινωνία και την δικτύωση μεταξύ των μελών του, επιθυμεί να προβάλει την ιστορία, τον πολιτισμό, τα προϊόντα και το τουριστικό ενδιαφέρον, που περιβάλλει κάθε Καφέ, εμπνέοντας το ενδιαφέρον και δημιουργώντας την επιθυμία στους φίλους της γαστρονομίας και του καφέ ανά τον κόσμο, να επισκεφθούν την πόλη που εδρεύει το κάθε Καφέ-μέλος του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Έκθεσης θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση στο «Ελληνικό Σπίτι» στο Παρίσι, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου και ώρα 19:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης