Συναυλία υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Πλατεία Συντάγματος από τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ με κεντρικό σύνθημα «Στηρίζουμε το ΚΕΘΕΑ, όχι στην εξάρτησή του». Μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων, συγγενείς, φίλοι, εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ και αλληλέγγυοι, συγκεντρώθηκαν ζητώντας την άμεση ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία καταλύεται, όπως λένε, το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.

«Είναι μία συναυλία υποστήριξης από καλλιτέχνες που θέλουν να στηρίξουν το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και να αντισταθούν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο. Είμαστε εδώ γιατί ανησυχούμε για την απεξάρτηση στη χώρα, για την πορεία ενός οργανισμού που επί 37 χρόνια έχει φτιάξει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο και ανησυχούμε ότι θα μπλέξει σε πολιτικά παιχνίδια ανάλογα με το πότε θα αλλάζει ο υπουργός. Ανησυχούμε για τους εξυπηρετούμενους που έχουμε, ανησυχούμε γιατί είμαστε αντίθετοι στη λογική του να έχουμε μια υγεία ανάλογα με το πόσο φτάνουν τα λεφτά», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, Δημήτρης Κολοκάθης. Παράλληλα σημείωσε: «Έχουμε σκοπό να μην το αφήσουμε. Θα συνεχίσουμε. Έχει ήδη φτιαχτεί από την γενική συνέλευση του οργανισμού, που δεν έχει καταργηθεί και είναι το ανώτατο όργανο, μια επιτροπή για την υπεράσπιση των αρχών και του έργου του ΚΕΘΕΑ και θα προωθήσει, οτιδήποτε κι αν συμβεί, το ζήτημα περί αυτοδιοίκησης του ΚΕΘΕΑ και περί ανάπτυξης, με άλλον τρόπο, της υγείας και της δημόσιας υγείας στη χώρα». Καταλήγοντας, ο κ. Κολοκάθης τόνισε ότι «θα πρέπει ο υπουργός να αφήσει κατά μέρους την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να συνδιαλεχθεί σε έναν δημόσιο διάλογο με τους φορείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον αντιπρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, Βασίλη Γρετσίστα, η αποψινή συναυλία αποτέλεσε ένα μήνυμα προς τον κόσμο, ώστε να δει «τι είναι το ΚΕΘΕΑ και οι άνθρωποί του, καθώς επίσης και να κατανοήσει την αγωνία που έχουμε για το τι θα γίνει πραγματικά». «Εκτός του ότι αγωνιζόμαστε, συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να παρέχουμε υπηρεσίες με τον τρόπο που ξέρουμε. Όλος ο κόσμος του ΚΕΘΕΑ έχει βοηθήσει πολύ, οι εργαζόμενοι, οι σύλλογοι οικογένειας και κυρίως οι επανεντάξεις. Χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν η σημερινή κινητοποίηση», ανέφερε ο κ. Γρετσίστας.

«Στην φυλακή της ψυχής μου ήμουν μόνος, ενώ τώρα είμαι με ανθρώπους γύρω μου, είμαι με οικογένεια», είπε ο Δημήτρης, μέλος των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ.

Στην συναυλία συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες, Alex K. & Stef (The Last Drive), Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης , Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), Θοδωρής Μαυρογιώργης, Γιώτα Νέγκα, Panx Romana II, Παναγιώτης Σκουλάς, Χορδές (ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ), Ομάδες Πολιτιστικού Στεκιού (ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ), Ομάδα Κρουστών ΕΜΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης