Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιστορικού Αρχαιολογικού, Γεωλογικού, Φυσικού και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ διοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης της φασιστικής Χρυσής Αυγής με τίτλο «Στους κυνηγημένους δίνουμε το χέρι, όπλο μας η αλληλεγγύη. Απομονώνουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής», την Παρασκευή 17 Φλεβάρη, στις 18.30, στο φουαγιέ της Φιλοσοφικής Σχολής. Θα παίξουν φοιτητικά συγκροτήματα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρατίθεται το ψήφισμα:

Ο πόλεμος που μαίνεται στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου είναι αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για το μοίρασμα των αγορών και των σφαιρών επιρροής των επιχειρηματικών ομίλων και έχει ως αποτέλεσμα τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων από την πατρίδα τους.

Η Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συμμετέχει ενεργά στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς, καθώς αυτή έχει υπογράψει με τα δυο της χέρια την απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας που εγκλωβίζει στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι ζουν σε άθλιες συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρόσφυγες και τα προσφυγόπουλα έχουν κάθε δικαίωμα να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, και να τους παρέχεται το δικαίωμα στη μόρφωση.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι οφείλουν να καταδικάσουν επιθέσεις όπως στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου Περάματος, το οποίο λειτούργησε ως δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης προσφύγων, όπου ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό και την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της Χρυσής Αυγής, συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο και επιτέθηκαν σε γονείς και δασκάλους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη Χρυσή Αυγή να εναντιώνεται σε κυνηγημένους, αγωνιστές, εργαζομένους. Αποδεικνύεται ξανά ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση με ναζιστική ιδεολογία και πρακτική που χρησιμοποιείται από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα για να χτυπήσει με κάθε δυνατό τρόπο το εργατικό λαϊκό κίνημα και να αθωώσει τους πραγματικούς υπεύθυνους για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την αντιλαϊκή πολιτική, χτυπώντας μικρά προσφυγόπουλα και χύνοντας το ρατσιστικό, ξενοφοβικό της δηλητήριο.

Έχουμε ξεκάθαρο ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα εμείς και οι οικογένειές μας αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους. Κοινός μας αντίπαλος είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς.

Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα προσφυγόπουλα σημαίνει οργάνωση του αγώνα σε κάθε σχολή και έτος ενάντια στην πολιτική που γεννάει κρίσεις- πολέμους- προσφυγιά και δυστυχία για εμάς και τις οικογένειές μας!

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να συμμετέχουν στη συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Παρασκευή 17/2 στο φουαγιέ της Φιλοσοφικής στις 6:30 το απόγευμα, με σύνθημα:

«Στους κυνηγημένους δίνουμε το χέρι – Η αλληλεγγύη το όπλο μας – Απομονώνουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής».

ΠΗΓΗ: seleo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης