Επίσημη επίσκεψη, στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, πραγματοποίησε ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Jon Plötner, συνοδεία του επιτίμου προξένου της Γερμανίας στη Σύρο, Ν. Γάσπαρη και της Γκ. Πετροπούλου, από το γραφείο Τύπου της πρεσβείας.

Κατά τη συνάντηση ο δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός, ενημέρωσε τον κ. Plötner για την πρόσφατη έκδοση της δικαστικής απόφασης έγκρισης του σχεδίου εξυγίανσης του ναυπηγείου, γεγονός που επικυρώνει την αλλαγή ιδιοκτησίας και την άμεση μεταβίβαση των μετοχών στην ελληνοαμερικανική εταιρία ΟΝΕΧ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τονίστηκε η αναγκαιότητα αρμονικής συνύρπαξης του ναυπηγείου, με τους υπόλοιπους πυλώνες ανάπτυξης του νησιού και ιδιαίτερα του τουρισμού και του πανεπιστημίου. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η επικείμενη δημιουργία δεύτερου τμήματος στη Σύρο, αλλά και της σημασίας που έχει για τη Σύρο το τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, για το οποίο ο πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Γερμανός πρέσβης αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Αμβούργου και του ναυπηγείου εκεί καθώς και της θετικής αλληλεπίδρασης του με τις υπόλοιπες δραστηριότητες της πόλης. Δήλωσε δε εντυπωσιασμένος με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, τα νεοκλασικά και την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού τα οποία αποτελούν στοιχεία έντονης διαφοροποίησης από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης