Πανελλήνια συνάντηση «χρυσοθήρων» πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα με τη συμμετοχή περίπου 60 ατόμων από όλη την Ελλάδα. Ο νομός Λάρισας, ο Όλυμπος και ο Κίσσαβος, έχουν κατ επανάληψη βρεθεί στο επίκεντρο διαφόρων περιστατικών με αναζητήσεις «χρυσοθήρων», οι οποίοι αναζητούσαν κυρίως «θησαυρούς» από την Τουρκοκρατία αλλά και το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που έγινε, συζητήθηκε η νομοθεσία που διέπει τη χρήση των ανιχνευτών τελευταίας τεχνολογίας που μπορούν να κάνουν εντοπισμό και διαχωρισμό μετάλλων σε αρκετό βάθος. Αλλά, όπως επισημάνθηκε, υπάρχει πρόβλημα με τη νομοθεσία, καθώς επιτρέπει μεν την αγορά και πώληση τέτοιων ανιχνευτών, αλλά απαγορεύει ουσιαστικά τη χρήση τους, με αποτέλεσμα κάποιος που κατέχει ένα τέτοιο μηχάνημα να κινδυνεύει να συλληφθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποφασίστηκε να καταβληθεί προσπάθεια για τη δημιουργία συλλόγου αλλά και τη διοργάνωση αγώνων κάθε χρόνο, στους οποίους θα κρύβονται κάποιοι «θησαυροί» που στη συνέχεια θα καλούνται οι διαγωνιζόμενοι να ανακαλύψουν, ενώ σχετικό κείμενο με τα αιτήματα του «κλάδου» κυκλοφορεί και στο διαδίκτυο.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης