Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο είχε την Πέμπτη η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – ΥΠ.ΠΟ., στο πλαίσιο των νέων δεδομένων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα και απαιτούν νομοθετική πρωτοβουλία από πλευράς πολιτικής ηγεσίας για την επίλυσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. – ΥΠ.ΠΟ. μετέφεραν στον υπουργό το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων και τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μετά τις περικοπές των μισθών, τις έκτακτες εισφορές και τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ζωής τους.

Ειδικότερα για το Υπουργείο Πολιτισμού έγινε εκτενής συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν όλους τους κλάδους των εργαζομένων σε σχέση με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, αλλά και για τον τρόπο υλοποίησης των συγχωνεύσεων των υπηρεσιακών μονάδων, στο πλαίσιο του σχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τέλος, συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές ότι η κατάρτιση του νέου Οργανισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα προκύψει έπειτα από κοινή συζήτηση και συνεργασία, για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος του πολιτισμού και της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης