Η δρομολόγηση συνεργασίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διοργάνωση ολυμπιακών αγώνων αλλά και τη μεταολυμπιακή αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με Γαλλική αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Seine-Saint-Denis, με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024.

Η Γαλλική αντιπροσωπεία επέλεξε την Περιφέρεια Αττικής ως πρώτο σταθμό της επίσκεψης της στην Αθήνα, αναγνωρίζοντας τις σημαντικές προοπτικές συνεργασίας μαζί της, στα παραπάνω ζητήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς της Γαλλικής αντιπροσωπείας ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Seine-Saint-Denis η οποία αριθμεί 40 Δήμους και έχει περίπου 1, 6 εκ. κατοίκους, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SOLIDEO (Δημόσια επιχείρηση στην οποία έχει ανατεθεί η κατασκευή των Ολυμπιακών υποδομών) Stéphane TROUSSEL, ο Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου αρμόδιος για τον αθλητισμό και την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, πρώην Βουλευτής στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση Mathieu HANOTIN,  Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου και Διαχείρισης Κινδύνων Yannis WENDLING, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια σε θέματα κοινωνίας και ιθαγένειας Anne Sophie DOURNES, η Δήμητρα Ιωάννου Διευθύντρια Γραφείου Αθηνών της Expertise France, η Πηνελόπη Στραπατσάκη Εμπειρογνώμονας στο έργο ”Τεχνική Υποστήριξη για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στη Ελλάδα”- Expertise France.

Από την Περιφέρεια Αττικής ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γ. Σελίμης και οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, Ε. Δουνδουλάκη, Μ. Βιδάλη, Φ. Καλογήρου και Φ. Δαλιάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης