Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ζητεί για ακόμη μια φορά συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με σκοπό να εκθέσει την κατάσταση που επικρατεί στην «πραγματική» οικονομία την τελευταία περίοδο, να καταδείξει με στοιχεία τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχουν για το εμπόριο της χώρας τα εξαγγελθέντα νέα μέτρα και να παρουσιάσει πλήρεις και εμπεριστατωμένες εναλλακτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης που ταλανίζει το ελληνικό εμπόριο.

Όπως επισημαίνεται σε ανοικτή επιστολή του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η χώρα βρίσκεται στην καρδιά μιας πολύπλευρης κρίσης η οποία επιδρά στην καθημερινή ζωή όλων των πολιτών. Εντός μάλιστα του ήδη ασφυκτικού αυτού πλαισίου, οι πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για τα μέτρα που πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών προς το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και ειδικά η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με 35% από το πρώτο ευρώ, έχουν προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, τεράστια αναστάτωση και απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι άνθρωποι της αγοράς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η ανάδειξη μιας αναπτυξιακής προοπτικής σε αυτή τη φάση θα ήταν ο μόνος δρόμος εξόδου από το αδιέξοδο. Αυτό σχεδιάζει και επιδιώκει όλη η Ευρώπη για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με εξαίρεση την Ελλάδα, αφού οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχα δημοσιονομικά προβλήματα δίνουν προτεραιότητα στα προγράμματα ενίσχυσης και ανάπτυξης των ΜμΕ για τη μετά ΕΣΠΑ περίοδο 2014-2020», επισημαίνεται στην επιστολή της ΕΣΕΕ.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης