Οι τρόποι για την επίτευξη ενός καλύτερου συντονισμού, προκειμένου να εξασφαλισθούν τόσο οι απαιτούμενες αξιοπρεπείς συνθήκες για τους πρόσφυγες όσο και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και της ζωής των κατοίκων της, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με εκπροσώπους φορέων εθελοντικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό ζήτημα.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε θερμό κλίμα συνεργασίας, συμμετείχαν φορείς που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στην πλατεία Βικτωρίας για την ανακούφιση των προσφύγων, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόντες, επίσης, ήταν εκπρόσωποι από τις εξής εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις: Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων, Boat Refugee Foundation, Caritas-Hellas, Caritas Athens, Faros, JRS, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Salvation Army, Samaritan’s Purse, SaveThe Children και United Society(Anglican Church).

Εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Λευτέρης Παπαγιαννάκης και η διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου Αθηναίων, Μαρία Λογοθέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης