Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, Ιλαρίων, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο για τη δυνατότητα να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις επί διαφορετικών θεμάτων», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και επ’ αυτού διευκρίνισε ότι «συζητήσαμε θέματα διμερών σχέσεων και για τις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρωσία. Επίσης, ενημέρωσα τον Αρχιεπίσκοπο για τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Εκκλησία στην Ουκρανία».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι «ήταν μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε εκκλησιαστικά θέματα, γενικότερα, πιο συγκεκριμένα για τις καλές σχέσεις μας με την Εκκλησία της Ρωσίας, αλλά και για τα προβλήματα που παρουσιάζονται, όπως είναι το πρόβλημα της Ουκρανίας. Ακούστηκαν απόψεις και ερωτήματα και περιμένουμε ποια θα είναι η εξέλιξη. Να ευχηθούμε, αυτοί που έχουν περισσότερες αρμοδιότητες από μας να φωτιστούν από τον Θεό, ώστε το αποτέλεσμα να είναι προς ωφέλεια της Εκκλησίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης