Το Super Express κατέπλευσε την Τετάρτη στις 20:30 στο λιμάνι της Ραφήνας. Το δρομολόγιο αυτό όμως δεν έμοιαζε με κανένα άλλο. Με αυτό ταξίδεψαν πάνω από 70 άτομα- πολύ νεαρής ηλικίας- ύποπτα κρούσματα Covid-19.

Οι 30 περίπου από αυτούς ήταν μια μεγάλη παρέα που κανόνισαν όλοι μαζί να επισκεφθούν την Ίο για ολιγοήμερες διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στο rpn.gr οι ίδιοι, ξεκίνησαν από Αθήνα αλλά εκεί γνωρίστηκαν και με άλλα νεαρά παιδιά και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι, λοιπόν, αποδεδειγμένα και με συμπτώματα νόσησαν από κορωνοϊό και έμειναν στην Ίο καθώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν. Όλοι οι υπόλοιποι γύρισαν το βράδυ στη Ραφήνα, αφού μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο, και ελέγχθησαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Ανά δεκάδες έβγαιναν από το πλοίο και οδηγούνταν από προσωπικό του ΕΟΔΥ με ειδικές στολές στο σημείο προκειμένου να κάνουν το τεστ. Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης υποβλήθηκαν σε rapid test χθες βράδυ στο λιμάνι της Ραφήνας περίπου 73 άτομα.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, γεγονός που -όπως τόνισε- αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τραβήχτηκαν από τις 21:00 έως τις 21:40 το βράδυ της Τετάρτης

Πηγή: rpn.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης