Συναγερμός σε οικισμό Ρομά και καραντίνα σε οίκο ευγηρίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020, 07:48
Συναγερμός σε οικισμό Ρομά και καραντίνα σε οίκο ευγηρίας

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές μετά την είδηση πως ένα βρέφος 15 μηνών από τον οικισμό Δροσερό στην Ξάνθη βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Αρχικά το παιδάκι νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου του έγινε η εξέταση και βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης και η δειγματοληψία συνεχίστηκε ως χθες το βράδυ.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα και, ανάλογα με τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων, η Πολιτική Προστασία θα αποφασίσει και τα μέτρα τα οποία θα λάβει.

Είναι ο δεύτερος οικισμός Ρομά όπου βρίσκεται θετικό δείγμα, μετά από τα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, περιοχή που τέθηκε άμεσα σε καραντίνα καθώς τα θετικά δείγματα ήταν συνολικά 30.

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τζέπελης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι στον οικισμό μένουν πάνω από 5.000 κάτοικοι. Διευκρίνισε ακόμα ότι ο δήμος είναι καθόλα έτοιμος να συνδράμει, με κάθε μέσο και τρόπο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του οικισμού μετά τη λήψη των μέτρων που θα αποφασιστούν. Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι μόλις πριν από λίγες μέρες οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας του δήμου διένειμαν 700 δέματα με είδη πρώτη ανάγκης και ατομικής φροντίδας σε κατοίκους του οικισμού και ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και νέα διανομή τροφίμων και ειδών ατομικής φροντίδας.

Σε καραντίνα οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάκρη

Παράλληλα σε καραντίνα βρίσκεται από χθες το βράδυ και ένας οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάκρη. Ο οίκος ευγηρίας αποφασίστηκε να μπει σε καθεστώς καραντίνας καθώς βρέθηκαν αρκετά θετικά κρούσματα.

Η Πολιτική Προστασία εκτιμώντας τα δεδομένα έκρινε πως υπάρχει «επιβεβαιωμένο υψηλό επιδημιολογικό φορτίο» στον οίκο ευγηρίας και πήρε 122 δείγματα για εξέταση. Ο οίκος θα μείνει σε καραντίνα μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να βγουν οι οριστικές αποφάσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020, 08:07