Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στην αστυνομία οι υποθέσεις αδίστακτων διαρρηκτών που το τελευταίο χρονικό διάστημα εισβάλουν σε σπίτια εύπορων πολιτών και με την απειλή… σιδερώματος αποσπούν τιμαλφή και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τον γρίφο των ληστών με το σίδερο προσπαθεί να λύσει η ΕΛ.ΑΣ.Τα τελευταία 24ωρα οι άνδρες του τμήματος διαρρηκτών της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται επί ποδός προκείμενου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες που κρύβονται πίσω από την ληστεία που έγινε χτες στην Πεύκη.

Οι άγνωστοι, πέντε τον αριθμό σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, εισέβαλαν στο διώροφο σπίτι και αφού απείλησαν μια γυναίκα και την κόρη της με μαχαίρι και ένα σίδερο, απέσπασαν χρήματα και κοσμήματα και εξαφανίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γρίφος που καλούνται να λύσουν πλέον οι Αρχές είναι αν η ομάδα που διέπραξε την παραπάνωTo σπίτι γιατρού στο Χαλάνδρι-υπόθεση που αποκάλυψε το zougla.gr ληστεία είναι η ίδια ή σχετίζεται με άλλες που στο πρόσφατο παρελθόν επιδόθηκαν σε τέτοιες ενέργειες με παρόμοιο τρόπο δράσης.

Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Πρόκειται για νέα «φουρνιά» αδίστακτων διαρρηκτών ή η συμμορία που χτύπησε στην Πεύκη σχετίζεται με αυτούς που εισέβαλαν στο σπίτι γνωστού δερματολόγου στο Χαλάνδρι, στη μεζονέτα δικηγόρου στους Θρακομακεδόνες και στην κατοικία επιχειρηματία στη Βούλα;


(Το σπίτι στους Θρακομακεδόνες)


(Η είσοδος της κατοικίας στη Βούλα)


(Το σπίτι της οικογένειας στην Πεύκη)

«Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μιμητές»

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο zougla.gr, εκφράζουν την πεποίθηση ότι το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μιμητές, δηλαδή για άτομα που μελέτησαν τις προηγούμενες ληστείες και εφάρμοσαν παρόμοιο modus operandi.

«Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μιμητές καθώς ο τρόπος δράσης τους σε κάποια σημεία διαφέρει με παλαιότερα χτυπήματα. Πρώτον δεν χρησιμοποίησαν το σίδερο προκειμένου να βασανίσουν τα θύματά τους και δεύτερον δεν τους έδεσαν με tyre-up όπως γινόταν στις προηγούμενες περιπτώσεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ανοίγουν παλιές υποθέσεις

Πλέον, οι άντρες της αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση, με δεδομένο ότι το πιθανότερο είναι οι δράστες να είναι Γεωργιανοί, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στους ληστές έχουν αρχίσει να ανοίγουν παλαιότερες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται άτομα από τη Γεωργία.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ήδη εξετάστηκε ένας 35χρονος που είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο (είχε διαπιστωθεί ότι μαζί με συνεργούς του είχε εισβάλει στο σπίτι στο Χαλάνδρι αλλά και σε αυτό στη Βούλα), χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει στοιχεία με τα οποία να διαφαίνεται ότι οι υποθέσεις σχετίζονται.

Τώρα όλα το ενδιαφέρον στρέφεται στην οικιακή βοηθό που εργαζόταν στο σπίτι της οικογενείας στην Πεύκη καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ίσως πρόκειται για το πρόσωπο-κλειδί το οποίο οδηγήσει στην ταυτότητα των δραστών.

«Η οικιακή βοηθός σταμάτησε να εργάζεται στην οικογένεια από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Με δεδομένο το γεγονός ότι στο σπίτι δεν βρέθηκαν σημάδια παραβίασης, οι ληστές είτε μπήκαν στο σπίτι από πόρτα ή παράθυρο που ήταν ξεκλείδωτα, είτε είχαν στην κατοχή τους κάποιο αντικλείδι το οποίο ίσως το πήραν από την οικιακή βοηθό. Τα ερωτήματα αυτά σύντομα θα απαντηθούν» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Ληστεία με απειλή… σιδερώματος

Φρίκη στο Χαλάνδρι

Βασάνισαν επιχειρηματία με σίδερο

Βασάνισαν δικηγόρο για να τον ληστέψουν

Oι Γεωργιανοί βασανιστές «μετακόμισαν» στα Νότια Προάστια

Βρέθηκε το Ι.Χ. του επιχειρηματία που βασάνισαν στη Βούλα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης