Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να στοιχίσει ακόμα και μια ανθρώπινη ζωή έλαβε χώρα τα ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στις κορυφές του Κισσάβου.

Σύμφωνα με το thessalianews, ένας ορειβάτης έχασε τον προσανατολισμό του, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλίας, ο ΕΟΣ Λάρισας και άλλοι ορειβάτες για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση είχε τελικά αίσιο τέλος, ενώ με αφορμή το περιστατικό ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας σε ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:

«Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας, θέλει για μία ακόμη φορά να υπενθυμίσει ότι ο Κίσσαβος, όπως και όλα τα βουνά στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα η ανάβαση στην κορυφή του κατά τους χειμερινούς μήνες είναι άκρως επικίνδυνη και στο παρελθόν έχει στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.

»Συνιστούμε: Να αποφεύγεται η ανάβαση από μεμονωμένους ορειβάτες, όταν η ανάβαση γίνεται από ομάδα να υπάρχει πάντα πεπειραμένος οδηγός-αρχηγός, να υπάρχει πυξίδα, συσκευή εντοπισμού GPS, με καταγεγραμμένη την πορεία, διότι ιδιαιτέρως με ομίχλη και χιόνι είναι πολύ εύκολη η απώλεια προσανατολισμού, όπως ήδη έχει συμβεί στο παρελθόν από “πεπειραμένους” ορειβάτες αρκετές φορές, όταν είναι άσχημες οι καιρικές συνθήκες να αποφεύγονται τέτοιου είδους αναβάσεις, που μπορεί να αποβούν μοιραίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Τέλος, ο ΕΟΣ Λάρισας είναι πάντα πρόθυμος να παράσχει κάθε οδηγία και πληροφορία, σε όσες ή όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με το όμορφο αυτό σπορ, εφαρμόζοντας όμως πάντα τις απαραίτητες οδηγίες ανάβασης, για την ασφάλειά τους. Καλή χρονιά σε όλους!».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης