Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση της Δώρας Ζέμπερη, η οποία στις 18 Οκτωβρίου του 2017 είχε βρεθεί δολοφονημένη με 14 μαχαιριές στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της, Εσσατζανιάν – Σοροπίδης Εμμανουήλ, με 30σέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε υποστηρίζει πως το κίνητρο της δολοφονίας της δεν ήταν η ληστεία. Αντιθέτως, κάνει λόγο για συμβόλαιο θανάτου που του ανατέθηκε από δύο ανθρώπους που τον πλησίασαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα παρέχονται ακόμη πληροφορίες για τη «σχέση» που συνέδεε τους δύο ανθρώπους οι οποίοι φέρονται να ανέθεσαν στον 58χρονο τη δολοφονία της Δώρας ΖέμπερηΤα δύο αυτά άτομα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, του είχαν υποσχεθεί πως θα του κατέβαλαν το ποσό των 30.000 ευρώ προκειμένου να εκτελέσει την 32χρονη εφοριακό. Μάλιστα, φέρονται να του έδωσαν μια «υποτυπώδη» προκαταβολή πριν διαπράξει το έγκλημα.

Σύμφωνα με τον 58χρονο δράστη, τα ίδια πρόσωπα του παρείχαν και ναρκωτικά, αλλά και το όπλο του εγκλήματος, το μαχαίρι με το οποίο χτύπησε 14 φορές την κοπέλα μέσα στο νεκροταφείο.

Κατά τα λεγόμενα του δράστη, παρακολουθούσε την κοπέλα για δύο και πλέον εβδομάδες. Είχε μάθει τις συνήθειές της, γνώριζε τις ώρες που πήγαινε στη δουλειά της και τις ώρες που έφευγε, αλλά είχε πληροφορηθεί και για τη συνήθειά της να επισκέπτεται τακτικά το νεκροταφείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε δει – κατά τους ισχυρισμούς του – και αναγνωρίσει το πρόσωπό της από δύο φωτογραφίες που του είχαν δώσει οι άνθρωποι που τον πλησίασαν – οι ηθικοί αυτουργοί.

Το «αφεντικό» και τα κλοπιμαία

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα παρέχονται ακόμη πληροφορίες για τη «σχέση» που συνέδεε τους δύο ανθρώπους οι οποίοι φέρονται να ανέθεσαν στον 58χρονο τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Έτσι, ο ένας φέρεται να αποκαλούσε τον άλλο «αφεντικό», ενώ, όπως υποστήριξε ο δράστης, γνωρίζει και τα ονόματα των δύο αυτών προσώπων, αλλά δεν τα αποκαλύπτει, διότι θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Σχετικά με τις ενέργειές του μετά τον φόνο, ο Εσσατζανιάν – Σοροπίδης Εμμανουήλ είπε πως οι ηθικοί αυτουργοί τού είχαν πει να πάει και να πουλήσει το κινητό και τα αντικείμενα του θύματος σε ένα κατάστημα στη Μενάνδρου, ώστε να φανεί ότι επρόκειτο για ληστεία.

Σημειώνει, ακόμη, ότι μέσα στην τσάντα του θύματος εκτός από τα προσωπικά αντικείμενα υπήρχαν και στικάκια με πληροφορίες.

Την τσάντα την πέταξε αρχικά μετά το έγκλημα σε κάδο απορριμμάτων, ωστόσο αργότερα επέστρεψε και την έκαψε.

Στο ερώτημα γιατί δεν είπε όλα τα παραπάνω νωρίτερα, ο ίδιος απαντά μέσω του υπομνήματος ότι φοβόταν για τη ζωή του. Είπε πως και τώρα φοβάται για τη ζωή του και γι’ αυτό ζητεί προστασία, για να «φθάσω ζωντανός στο δικαστήριο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η δολοφονία

Η Δώρα Ζέμπερη βρέθηκε νεκρή με 14 μαχαιριές στις 18 Οκτωβρίου 2017 στο Β’ Νεκροταφείο στα Πατήσια. Επισκεπτόταν συχνά τον τάφο οικείου της προσώπου που είχε αποβιώσει. Η άτυχη γυναίκα, μετά την επίθεση, σύρθηκε για περίπου 15 μέτρα, ωστόσο ο δράστης την κυνήγησε και τη μαχαίρωσε ξανά.

Φεύγοντας από το κοιμητήριο πήδηξε από τη μάντρα, πέταξε το μαχαίρι και τη ματωμένη του μπλούζα σε κάδο απορριμμάτων σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της δολοφονίας, καθώς και την τσάντα του θύματος, για την οποία επέστρεψε αργότερα, προκειμένου να την κάψει.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης