Εξονυχιστικές έρευνες για τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, γίνονται από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι οποίοι κάνουν λόγο για πολύ μελετημένες κινήσεις των δραστών, πριν δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στο θύμα τους.

Oι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την υπόθεση, μιλούν για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου και μεταξύ άλλων κάνουν φύλλο και φτερό το αρχείο με τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου προκειμένου να δουν ποιους είχε ενοχλήσει, μέσα από τις αποκαλύψεις του. Ωστόσο, ο ίδιος, δεν έδειχνε να φοβάται κάτι, ούτε είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές. Γι΄αυτό δεν είχε και αστυνομική φύλαξη. Όμως, αυτό που δείχνει το δολοφονικό χτύπημα είναι ότι δεν ήθελαν να τον προειδοποιήσουν, ούτε να του στείλουν μήνυμα, αλλά ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη την εξιχνίαση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο άνδρες αναμένεται να βρεθούν στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με βασικό θέμα συζήτησης την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μαρτυρίες που εξετάζουν οι αστυνομικοί

Στο στενό του Αλίμου οι κάλυκες που έπεσαν στον δρόμο, χθες το μεσημέρι, από το εννιάρι πιστόλι των εκτελεστών αλλά και οι πυροβολισμοί από κοντινή απόσταση δεν έκαναν θόρυβο. Όμως η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ «ακούστηκε» σε όλη την Ευρώπη η οποία θορυβήθηκε και ζήτησε να βρεθούν γρήγορα οι εκτελεστές. «Αυτός που σκότωσε τον Καραϊβάζ κέρδισε πολλούς «πόντους» στον χώρο της παρανομίας. Την ίδια στιγμή όμως έστρεψε και την προσοχή όλων πάνω του» έλεγε αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής. 

Δηλώσεις γείτονα του δημοσιογράφου στην κάμερα του zougla.gr:

 

Σε επίπεδο ερευνών, αν και ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, οι αρχές προσπαθούν να συνθέσουν τις εικόνες από τις μαρτυρίες που έχουν στα χέρια τους και περιμένουν να τις επιβεβαιώσουν από την εικόνα των βίντεο που έχουν πάρει ή που θα πάρουν στα χέρια τους. Αυτό που έγινε γνωστό μέχρι στιγμής, είναι ότι δύο μάρτυρες «κλειδιά» εξετάζονται από την αστυνομία καθώς βρέθηκαν στο σημείο και φαίνεται πως είδαν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι περιγραφές των εκτελεστών, όσον αφορά στους δράστες, θεωρούν ότι είναι αξιόπιστες. «Ο οδηγός φορούσε κράνος ενώ ο συνεπιβάτης του χακί μπουφάν και μαύρο παντελόνι. Είχε φροντίσει να κρύψει τα χαρακτηριστικά του πρόσωπου του με μια κουκούλα φούτερ, γυαλιά ηλίου και βέβαια μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό» λέει αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση. 

Η εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ σήμανε συναγερμό χθες το μεσημέρι και στην Ασφάλεια Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον τόπο της δολοφονίας βρέθηκαν ανώτεροι αξιωματικοί αλλά και επικεφαλής διαφόρων υπηρεσιών. «Χτύπημα χαμηλού ρίσκου σε επιχειρησιακό επίπεδο αλλά έκανε μεγάλο «θόρυβο» και σε μεγάλη απόσταση» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας.  

Έριξαν τη χαριστική βολή

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση σημείωσαν ότι η επιλογή των εκτελεστών να ρίξουν και την χαριστική βολή, ενώ είχαν ήδη εξουδετερώσει τον γνωστό δημοσιογράφο, είναι ένα χαρακτηριστικό τους γνώρισμα. «Και σε άλλες δολοφονίες που έχουν γίνει πρόσφατα, οι δράστες επέλεξαν να ενεργήσουν με αυτόν τον τρόπο. Είναι ένα είδος σφραγίδας και δείχνει ότι το συμβόλαιο εκτελέστηκε όπως είχε ζητηθεί και πληρωθεί» λέει ένας από τους παλαιότερους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής. 

Οι 13 κάλυκες και το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστούν αν και οι αστυνομικοί δεν περιμένουν κάποιο ιδιαίτερο εύρημα. Θέλουν να πάρουν κατάθεση από την σύζυγο του γνωστού δημοσιογράφου αλλά η πρώτη προσέγγιση θα γίνει μετά την κηδεία του θύματος την επόμενη εβδομάδα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δράμα.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης