Με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα μεταφέρονται και τη νέα σχολική χρονιά μαθητές και μαθήτριες που διαμένουν σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν γραμμές δημόσιας συγκοινωνίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες της μεταφοράς τους από το σπίτι στο σχολείο και πίσω πάλι στο σπίτι.

Η Μητροπολιτική Επιτροπή, στην τελευταία της συνεδρίαση, ενέκρινε τη διαδικασία για τη χορήγηση καρτών απεριόριστων διαδρομών που διαθέτει ο ΟΑΣΘ και πληρώνει η Περιφέρεια, ενώ προβλέπεται και η υπογραφή σχετικής σύμβασης με τον Οργανισμό. Σε εξέλιξη, άλλωστε, βρίσκονται οι συνεννοήσεις μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια των μέσων και των δρομολογίων για την έγκαιρη και ασφαλή μετακίνηση των παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δρομολόγια περιγράφονται στους πίνακες που έχουν δημιουργηθεί με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία των μαθητών για το σχολικό έτος 2020-2021, ενώ εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα πηγαινοέρχονται στο σχολείο περίπου 1.100 παιδιά.

Στο μεταξύ, άλλοι δέκα χιλιάδες μαθητές τουλάχιστον θα μεταφέρονται με τα δρομολόγια που εκτελούνται με δημόσιες συμβάσεις, με ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί πέρυσι για τα έτη 2019, 2020 και 2021.

Την ίδια στιγμή, αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των μαθητών, ώστε να περιορίζεται το ενδεχόμενο διασποράς του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης