Σύμβαση 10 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), σε μήκος 27 χιλιομέτρων, σε προσδιορισμένα επικίνδυνα σημεία για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο θα αρχίσει να εκτελείται αμέσως μετά το Πάσχα, με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, και, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, με την ολοκλήρωσή του θα ακολουθήσει και δεύτερη ανάλογη εργολαβία με παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια σε 27 χιλιόμετρα οδικού δικτύου. «Είναι μια πρώτη παρέμβαση που κάνουμε για τον ΒΟΑΚ και αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει ο ανάδοχος του έργου και εκτιμούμε ότι μέσα σε ένα εξάμηνο μπορεί να ολοκληρωθεί».

«Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε άλλη μια εργολαβία, ούτως ώστε στα επικίνδυνα σημεία να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια στον Βόρειο Οδικό Άξονα» πρόσθεσε.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: την αποκατάσταση φθορών ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας και βελτίωση της αντιολισθηρότητάς του, την αποκατάσταση και συμπλήρωση κατακόρυφης σήμανσης, την αντικατάσταση πινακίδων ορίων ταχύτητας στον ΒΟΑΚ, την αποκατάσταση και συμπλήρωση στηθαίων ασφαλείας, την ανακαίνιση διαγραμμίσεων οδοστρώματος, την τοποθέτηση οριοδεικτών και ανακλαστήρων οδοστρώματος σε κλειστές οριζοντιογραφικές καμπύλες, τη συμπλήρωση χιλιομετροδεικτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη περιλαμβάνει φυτοτεχνικές επεμβάσεις για την τοπική βελτίωση της ορατότητας, καθαρισμό και συμπλήρωση τάφρων απορροής ομβρίων κ.ά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης