Η ενημέρωση των νέων για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών είναι το αντικείμενο του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα οι Έλληνες Πρόσκοποι και το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».
Το σύμφωνο υπέγραψαν η πρόεδρος του «Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο πρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) Ισίδωρος Κανέτης και έχει στόχο την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ειδικά, αλλά και του κοινού γενικότερα, σχετικά με τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων για μεταμόσχευση σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα.
Η κ. Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Π. είπε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για εμάς, καθώς η προσπάθειά μας αγκαλιάζεται από έναν ακόμα μεγάλο σύμμαχο, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Μια ιστορική οργάνωση, εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς, η οποία εδώ και έναν ολόκληρο αιώνα προσφέρει στην χώρα μας σπουδαίο έργο κοντά στους νέους, ανατρέφοντας γενιές και γενιές με αξίες, αρχές και δεξιότητες, για την διαμόρφωση ευαισθητοποιημένων πολιτών και για το κτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου».
Ο κ. Κανέτης, παίρνοντας τον λόγο ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη για την θερμή υποδοχή και την ευκαιρία που δίνει στους Έλληνες Προσκόπους να υποστηρίξουν τον αγώνα του Συλλόγου και το ανεκτίμητο έργο που επιτελεί στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.
Οι Έλληνες Πρόσκοποι σε όλη την Ελλάδα, πιστοί στο καθήκον τους απέναντι στον συνάνθρωπο είναι πρόθυμοι να συστρατευθούν σε αυτόν τον αγώνα για ελπίδα και ζωή και να γίνουν, όχι μόνο εθελοντές δότες αλλά και εθελοντές δράσης που θα μεταφέρουν τα μηνύματα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» σε όλη την επικράτεια.
Μετά την υπογραφή του συμφώνου, η κ. Βαρδινογιάννη απένειμε στον κ. Κανέτη την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ στη συνέχεια τοποθέτησαν στον «Τοίχο των Αστεριών» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» το αστέρι των Ελλήνων Προσκόπων, πλάι στα αστέρια με τα ονόματα των μεγάλων υποστηρικτών των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
Τον πρόεδρο του Σ.Ε.Π. πλαισίωσαν η Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Βάσω Κόλλια, ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. Κώστας Πατινιωτάκης, ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Δ.Σ. Κωνσταντίνος Εφραιμίδης και η υπεύθυνη Επικοινωνίας Μαρία Μπενά.
Η Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Βάσω Κόλλια ανακοίνωσε ότι η πρώτη ενέργεια των Ελλήνων Προσκόπων στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα είναι να συμπεριλάβουν στην μεγάλη προσκοπική οικογένεια όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», καθώς και όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στον «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σωματείο «Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με πρωτοβουλία της προέδρου του, έχει δημιουργήσει την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, έτσι ώστε όλοι οι συνάνθρωποι μας που χρειάζονται μεταμόσχευση να μπορούν να βρουν συμβατό δότη. Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος έχει εγγράψει πάνω από 75.000 νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών, 38 από τους οποίους έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα συμβατοί χαρίζοντας ελπίδα ζωής σε 38 συνανθρώπους μας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης